Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen: Hör av dig om du ser något avvikande

"Om man under de här dagarna ser något avvikande så vill vi att man hör av sig till oss", sa Erik Nord vid en presskonferens om polisens arbete under EU-toppmötet. Foto: Evelina Nedlund
Erik Nord. Foto: Evelina Nedlund
Mötet kommer att hållas i Eriksbergshallen på Hisingen. Området runt Eriksbergshallen kommer att spärras av. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Trafikkaos är att vänta under EU-toppmötet i veckan med avspärrningar och stängda vägar. Hotbilden mot toppmötet bedöms som låg men polisen har ändå beredskap på plats för att kunna hantera de situationer som kan uppstå.

– Om man under de här dagarna ser något avvikande så vill vi att man hör av sig till oss, säger kommenderingschef Erik Nord vid en presskonferens.

Polisens insats vid EU-toppmötet i Göteborg blir en av de största i modern tid. Enligt Erik Nord är hotbilden låg både mot toppmötet och mot demonstranter.

– Vi planerar inför en hög hotbild, så sänker vi oss om hotbilden inte ligger så högt när vi kommer närmre. Det är därför vi har sänkt oss lite nu, säger Erik Nord.

 

LÄS MER: Så påverkas trafiken av EU-toppmötet 2017 

 

Det blir besvärliga dagar trafikmässigt under onsdagen till fredagen, men avspärrningar och avstängda vägar. 

Kan stänga vägar med kort varsel

När mötesdeltagare ska eskorteras mellan Landvetter, boenden och möteslokaler kommer trafiken att stängas av på ytterligare platser i Göteborgsområdet under torsdagen och fredagen.

– Jag tror att det är det här arbetet man kommer märka av i Göteborg. Vi kommer att behöva stänga av vissa vägar och vi kommer inte kunna berätta exakt när vi ska åka eller vilka vägar vi kommer välja. Det kan vara så att vi bestämmer oss med väldigt kort varsel, säger operationsledare Johan Sjöstrand.

För att hålla koll på all information om polisens arbete uppmanar polisen till att hålla koll på polisens hemsida.

26 länder representerade

Cirka 515 delegater kommer till EU-toppmötet. Dessutom 85 tolkar, 60 chaufförer och cirka 120 personer från regeringskansliet och annan teknisk personal.

Samtliga EU-länder förutom Tyskland, Finland och Cypern representeras vid toppmötet. 

Utöver EU-ländernas representanter kommer Norges regeringschef, statsminister Erna Solberg att närvara vid mötet. Totalt närvarar 55 delegationer och 26 länder kommer finnas representerade på mötet.

 

LÄS MER: Polisens uppmaning: Ta ledigt från jobbet