"Om man under de här dagarna ser något avvikande så vill vi att man hör av sig till oss", sa Erik Nord vid en presskonferens om polisens arbete under EU-toppmötet. Foto: Evelina Nedlund"Om man under de här dagarna ser något avvikande så vill vi att man hör av sig till oss", sa Erik Nord vid en presskonferens om polisens arbete under EU-toppmötet. Foto: Evelina Nedlund
"Om man under de här dagarna ser något avvikande så vill vi att man hör av sig till oss", sa Erik Nord vid en presskonferens om polisens arbete under EU-toppmötet. Foto: Evelina Nedlund
Erik Nord. Foto: Evelina NedlundErik Nord. Foto: Evelina Nedlund
Erik Nord. Foto: Evelina Nedlund
Mötet kommer att hållas i Eriksbergshallen på Hisingen. Området runt Eriksbergshallen kommer att spärras av. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENMötet kommer att hållas i Eriksbergshallen på Hisingen. Området runt Eriksbergshallen kommer att spärras av. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Mötet kommer att hållas i Eriksbergshallen på Hisingen. Området runt Eriksbergshallen kommer att spärras av. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Polisen: Hör av dig om du ser något avvikande

Publicerad
Uppdaterad

Trafikkaos är att vänta under EU-toppmötet i veckan med avspärrningar och stängda vägar. Hotbilden mot toppmötet bedöms som låg men polisen har ändå beredskap på plats för att kunna hantera de situationer som kan uppstå.

– Om man under de här dagarna ser något avvikande så vill vi att man hör av sig till oss, säger kommenderingschef Erik Nord vid en presskonferens.

Polisens insats vid EU-toppmötet i Göteborg blir en av de största i modern tid. Enligt Erik Nord är hotbilden låg både mot toppmötet och mot demonstranter.

– Vi planerar inför en hög hotbild, så sänker vi oss om hotbilden inte ligger så högt när vi kommer närmre. Det är därför vi har sänkt oss lite nu, säger Erik Nord.

 

LÄS MER: Så påverkas trafiken av EU-toppmötet 2017 

 

Det blir besvärliga dagar trafikmässigt under onsdagen till fredagen, men avspärrningar och avstängda vägar. 

Kan stänga vägar med kort varsel

När mötesdeltagare ska eskorteras mellan Landvetter, boenden och möteslokaler kommer trafiken att stängas av på ytterligare platser i Göteborgsområdet under torsdagen och fredagen.

– Jag tror att det är det här arbetet man kommer märka av i Göteborg. Vi kommer att behöva stänga av vissa vägar och vi kommer inte kunna berätta exakt när vi ska åka eller vilka vägar vi kommer välja. Det kan vara så att vi bestämmer oss med väldigt kort varsel, säger operationsledare Johan Sjöstrand.

För att hålla koll på all information om polisens arbete uppmanar polisen till att hålla koll på polisens hemsida.

26 länder representerade

Cirka 515 delegater kommer till EU-toppmötet. Dessutom 85 tolkar, 60 chaufförer och cirka 120 personer från regeringskansliet och annan teknisk personal.

Samtliga EU-länder förutom Tyskland, Finland och Cypern representeras vid toppmötet. 

Utöver EU-ländernas representanter kommer Norges regeringschef, statsminister Erna Solberg att närvara vid mötet. Totalt närvarar 55 delegationer och 26 länder kommer finnas representerade på mötet.

 

LÄS MER: Polisens uppmaning: Ta ledigt från jobbet

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER