Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen: Handgranat orsakade explosion

Polisen tekniker arbetade på platsen under lördagen. Foto: HENRIK JANSSON
Det var stort polispådrag på platsen. Foto: HENRIK JANSSON

Det var med största sannolikhet en handgranat som exploderade vid ett flerfamiljshus i Göteborg under lördagen.

Det visar polisens bombteknikers undersökning.

Det var i lördags morse som polisen kallades till en adress i Kyrkbyn på Hisingen med anledning av en detonation vid ett flerfamiljshus. Under hela lördagen arbetade polisen med att identifiera vad det var som exploderat på platsen – och under söndagsmorgonen redovisades bombteknikernas resultat.

– Med allra största sannolikhet så är det en handgranat, säger polisens presstalesperson i region Väst Stefan Gustafsson.

Krater i marken

Explosionen som ägde rum orsakade en del skador på den aktuella fastigheten i form av skadade och helt krossade fönsterrutor. Explosionen orsakade även en mindre krater i marken.

– Det är en ganska kraftig explosion som hade kunnat skada någon allvarligt, därför rubricerar vi det som mordförsök, sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson under gårdagen.

Explosionen orsakade en krater i marken. Foto: HENRIK JANSSON

I en av lägenheterna på adressen är personer med koppling till en framträdande person inom gängkriminaliteten i Biskopsgården skrivna.

– Vi kan inte dra några slutsatser gällande vilka som bor på adressen just nu. Och det som finns i vår förundersökning behåller vi för oss själva, säger Stefan Gustafsson.

Boende: "Kraftig smäll"

En man som bor i det aktuella lägenhetshuset berättade för GT:

– Det var en ganska kraftig smäll. Jag sover ganska tungt, men min flickvän vaknade till.

– Jag har inte varit på baksidan och kollat, men det är nog bara våra rutor som har gått sönder. Det var ju bara tre meter bort. 

Ingen person kom till skada i explosionen och ingen person var heller misstänkt för eller gripen misstänkt för att ha detonerat handgranaten under söndagsmorgonen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!