Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen: "En god bild kring dubbelmordet"

GÖTEBORG. Polisen säger sig ha fått in många uppgifter kring dubbelmordet på  Väderilsgatan i Biskopsgården för två veckor sedan. Och man anser sig ha  fått en relativt god bild av händelseförloppet.

Kommenderingschefen Carina Persson ser kopplingar till tidigare skjutningar i Göteborgsområdet, men hur sambandet ser ut mellan dem är fortfarande oklart.

"Vi jobbar för att hitta motiv och för att se hur allt hänger ihop", säger hon i ett pressmeddelande.

Även tisdagskvällens skottlossning på Godvädersgatan i Biskopgården ser ut att ha koppling till dubbelmordet och andra skjutningar.

Polisen håller fortfarande på med dörrknackning och brottsplatsundersökning i området för dubbelmordet där två unga män, 17 och 28 år, sköts ihjäl på öppen gata. Och undersökningar efter gårdagens skottlossning på Godvädersgatan fortsatte under onsdagen.
Men polisen klagar på att man inte får vittnen att lämna uppgifter som håller i en domstol.
"Många pratar med polisen på platsen, men det är få som vill eller vågar ställa upp som vittnen", skriver polisen i pressmeddelande.
Boende kring Godvädersgatan har hävdat att det tog lång tid innan polisen kom till Godvädersgatan, men det tillbakavisar polisen.

"Vi var på plats några minuter efter att vi hade fått larmet. Jag tittade på ärendet redan i går kväll och kunde konstatera att vi hade fått uppgift om mopeden redan innan skottlossningen skedde och vi hade många patruller i området", säger kommenderingschefen Carina Persson.

Enligt vittnen har fyra män försvunnit från platsen på två mopeder eller motorcrosscyklar strax efter skjutningen.

Ett tiotal skott ska ha avlossats mot, vad man först trodde, en föreningslokal. Men enligt polisen var målet för attacken en man. Han är tidigare känd av polisen men vill inte säga något i förhör.