Polisen har stora förhoppningar om att livstidsdömde trippelmördaren Martin Saliba kommer gripas. Foto: Robin AronPolisen har stora förhoppningar om att livstidsdömde trippelmördaren Martin Saliba kommer gripas. Foto: Robin Aron
Polisen har stora förhoppningar om att livstidsdömde trippelmördaren Martin Saliba kommer gripas. Foto: Robin Aron
I jakten på 22-åringen får man hjälp av allmänheten.I jakten på 22-åringen får man hjälp av allmänheten.
I jakten på 22-åringen får man hjälp av allmänheten.
Martin Saliba dömdes tillsammans med sin bror Mark Saliba till livstids fängelse för det brutala trippelmordet i Uddevalla förra året.Martin Saliba dömdes tillsammans med sin bror Mark Saliba till livstids fängelse för det brutala trippelmordet i Uddevalla förra året.

Martin Saliba dömdes tillsammans med sin bror Mark Saliba till livstids fängelse för det brutala trippelmordet i Uddevalla förra året.

Mark och Martin Saliba.Mark och Martin Saliba.
Mark och Martin Saliba.

Polisen: "Det är klart att vi ska ta honom"

Publicerad

Polisen har stora förhoppningar om att livstidsdömde trippelmördaren Martin Saliba kommer gripas.

I jakten på 22-åringen får man hjälp av allmänheten.

– Det kommer in tips. Det är klart att vi ska ta honom, säger kriminalinspektör Sten-Rune Timmersjö.

Mördarbröderna Saliba dömdes i hovrätten till livstids fängelse för det brutala trippelmordet i Uddevalla förra året.

Storebror Mark, 23, är frihetsberövad – men lillebror Martin, 22, befinner sig på fri fot.

Jakten på honom är intensiv. Martin Saliba är internationellt efterlyst och polis speciella FAST-grupp gick nyligen ut och vädjade efter tips som kan leda till honom.

Kriminalkommissarien övertygad

Nu berättar kriminalinspektören Sten-Rune Timmersjö att flera personer har hört av sig och lämnat uppgifter till polisen.

– Det är inte så att det strömmar in tips, men det är faktiskt så att det kommer in lite grann. Det är vi tacksamma för, säger han.

Har tipsen lett till någonting?

– Det vill jag inte kommentera.

Polisen har tidigare gått ut och sagt att de vet var Martin Saliba befinner sig. Spaningarna har hittills inte lett fram till något gripande.

– Han njuter fortfarande av friheten, säger Sten-Rune Timmersjö.

Som ändå är övertygad om att den dömde trippelmördaren kommer att påträffas.

– Det är klart att vi ska ta honom. Jag kan inte säga när det sker, men vi har stora förhoppningar om att han ska gripas, säger kriminalinspektören.

"Det är jättesvårt"

Är det svårt för honom att hålla sig undan?

– Det är jättesvårt. Det kanske går ett tag, men det är svårt i längden.

Martin Saliba friades i tingsrätten och fanns med på länk från hemlig ort under förhandlingarna i hovrätten.

Den sista rättegångsdagen sjukanmälde han sig och när han sedan häktades misstänkt för trippelmordet var han försvunnen.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER