Gården Martorp. Nu bekräftar polisen att Lisa Holm hittades här. Foto: Anna SvanbergGården Martorp. Nu bekräftar polisen att Lisa Holm hittades här. Foto: Anna Svanberg
Gården Martorp. Nu bekräftar polisen att Lisa Holm hittades här. Foto: Anna Svanberg
Lisa Holm.Lisa Holm.
Lisa Holm.
Många valde att följa Lisa Holms begravning. Foto: Anders YlanderMånga valde att följa Lisa Holms begravning. Foto: Anders Ylander
Många valde att följa Lisa Holms begravning. Foto: Anders Ylander
Många sörjer Lisa Holm. Foto: Anna SvanbergMånga sörjer Lisa Holm. Foto: Anna Svanberg
Många sörjer Lisa Holm. Foto: Anna Svanberg

Polisen bekräftar: Här hittades Lisa Holm

Publicerad

Polisen bekräftar nu att 17-åriga Lisa Holms döda kropp hittades i en byggnad vid gården Martorp öster om kaféet i Blomberg där hon arbetade.

En gård som den 35-årige mannen som misstänks för att ha mördat henne hade tillgång till.

– Gården tillhör verksamheten han har varit anställd vid, så det råder det inga konstigheter om, säger kriminalkommissarien Lars Johansson.

Fredagen den 12 juni hittades försvunna Lisa Holm, 17, mördad.

Nu bekräftar polisen att hennes kropp hittades vid gården Martorp öster om kaféet i Blomberg där hon arbetade och senast sågs i livet den 7 juni.

– Det är vid Martorp vi har gjort fyndet av Lisa, bekräftar Lars Johansson vid grova brottsroteln i Skövde som utreder mordet.

Gården ligger ett par hundra meter öster om den bostad där 35-åringen tillsammans med sin bror och fru greps kort innan polisen hittade Lisa Holm.

Teknikerna arbetade vid platsen

Samtidigt som polisen under en presskonferens vid midnatt mellan den 12 och 13 juni bekräftade att Lisa Holm hade hittats död befann sig polisens kriminaltekniker vid gården i Martorp.

Teknikerna arbetade vid platsen under hela natten och dagen efter bevakades det avspärrade ladugårdskomplexet av beväpnade poliser.

Polisen har tidigare inte velat bekräfta var man hittade Lisa Holms kropp eller om hon hittades inomhus eller utomhus.

Lars Johansson berättar nu att kroppen hittades inne i en byggnad vid ladugårdskomplexet.

Om gården också är den plats där polisen misstänker att hon har mördats vill kriminalkommissarien däremot inte berätta.

Under mordutredningen har flera fastigheter i området runt Blomberg på Kinnekulle i Västra Götaland spärrats av.

Hade tillgång till gården

Bland annat den lada mitt emot kaféet där Lisa Holm arbetade och där polisen gjorde det första fyndet efter henne i form av en mopedhandske.

Flera av fastigheterna ägs av Blombergs Säteri, där bröderna som misstänkt för inbladning i mordet har varit anställda.

35-åringen och hans yngre 31-årige bror häktades den 16 juni av Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord. Den äldre broderns hustru släpptes då samtidigt på fri fot, fortfarande misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Den 30 juni släpptes även den yngre brodern från häktet, samtidigt som misstankarna stärktes mot den 35-årige mannen som just nu sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat Lisa Holm.

Preliminärt obduktionssvar

Enligt Lars Johansson har polisen nu också fått en preliminär obduktionsrapport som visar vilka skador Lisa Holm avled av.

– Vi har fått en preliminär uppgift om dödsorsaken. Vi väntar fortfarande på det slutgiltiga obduktionsprotokollet, men hon har avlidit av något som någon annan har gjort mot henne. Exakt vilken dödsorsak det handlar om vill jag inte uppge, säger Lars Johansson.

Under mordutredningen berättar han att polisen så här långt hållit närmare 400 förhör och följt upp omkring 900 tips.

– Vi arbetar naturligtvis brett och låser oss inte vid något. Men just nu går det mesta mot mannen som sitter häktad misstänkt för mordet, säger Lars Johansson.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER