Polisen bekräftar: Fynden är mänskliga kvarlevor

Så många brott anmäldes i region Väst under 2020.
Ett stort område spärrades av och genomsöktes efter fynden.
Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto
Polisens presstalesperson Peter Adlersson.
Foto: Lovisa Waldeck

De kroppsdelar som i helgen hittades vid Pickesjönområdet kommer från en människa, det bekräftar nu polisen.

Ärendet utreds som mord.

I lördags vid 10.40-tiden larmade en privatperson polis. Personen hade då hittat någon form av kvarlevor vid Pickesjön i Viared, Borås kommun.

Enligt uppgifter till GT ska det redan från början varit uteslutet att det rört sig om någonting annat än mänskliga fynd, på grund av kvarlevornas natur. Under torsdagen meddelade polisen att man efter en rättsmedicinsk undersökning också kan bekräfta att det rör sig om mänskliga kroppsdelar.

Polisen är förtegen om exakt vilka fynd som har gjorts och säger att det i nuläget inte går att avgöra hur länge kvarlevorna funnits på platsen.

Mordutredning pågår

Direkt när fynden gjordes så inleddes en förundersökning om mord, den kommer att fortgå. En hög prioritet för polisen är nu att fastställa identiteten på personen.

– Vi måste fastställa kön och ålder. Får man en identitet på personen så går det ju att kartläggare vidare, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Sökandet på platsen avslutades redan i söndags men avspärrningarna har varit kvar. Man har inväntat resultatet från rättsmedicin för att kunna avgöra om ytterligare sök är nödvändiga. 

Under torsdagen är en patrull fortsatt stationerad i området. 

Efterlyser iakttagelser

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som vistats i Pickesjönområdet i närtid till fyndet som gjordes den 9 oktober. Även andra personer som brukar befinna sig i området uppmanas att höra av sig till polisen. 

– Vi hoppas få in tips, vi är väldigt tacksamma om man hör av sig, säger Peter Adlersson.

”Det är viktigt att inte utvärdera informationen själv, utan i stället låta polisen göra det”, skriver polisen i ett uttalande.

Tips kan lämnas på tipssidan på polisen.se eller via telefon 114 14.


Så rapporterades det när fyndet gjordes:

Kroppsdelar hittade – mord utreds.