Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen: Anhörig mördade äldre paret

En man och en kvinna har hittats döda i en lägenhet.
Foto: Bengt Andersson
Polisens tekniker undersöker nu platsen.
Foto: Bengt Andersson
Utöver lägenheten där mannen och kvinnan hittades döda har polisen spärrat av ytterligare en adress i Skoghall, enligt GT:s fotograf på plats.
Foto: David Hårseth/Dagsmedia AB
Polisens tekniker jobbar på adressen.
Foto: Bengt Andersson

Polisen har på söndagsförmiddagen en klar bild av dubbelmordet i Skoghall på Hammarö på lördagen.

Det verkar röra sig om vad polisen kallar ett utvidgat självmord.

– Bilden vi har är att sonen till det äldre paret haft ihjäl dem och sedan tagit sitt eget liv, säger Tommy Lindh, presstalesman på Värmlandspolisen.

Det äldre paret hittades döda av en person vid 14-tiden på lördagen. När polisen kom till lägenheten fattades direkt misstankar om att mannen och kvinnan blivit mördade.

De sista livstecknen polisen har från de döda personerna är ett besök från anhöriga under fredagen.

Besöket avslutades då de anhöriga lämnade lägenheten vid 16-tiden. Både mannen och kvinnan ska då ha varit vid god hälsa enligt Tommy Lindh, presstalesman vid Värmlandspolisen.

Två avspärrade platser

Polisens misstanke är att mannen och kvinnan mördades någon gång efter besöket på fredagen och tidpunkten då polisen larmades till lägenheten på lördagen.

– Vi kommer nu att genomföra en teknisk undersökning. Hur de bragts om livet blir först konkret för oss efter att undersökningen är genomförd. Sedan är det så att det är uppgifter som vi under utredningen brukar vilja hålla för oss själva, berättade Tommy Lindh på lördagseftermiddagen.

Under lördagen inträffade ytterligare ett dödsfall i området. En man hittades död vid 17.30-tiden i samband med ett drunkningstillbud i älven vid Vidöåsbron. Det var två personer som upptäckte en cykel, kläder och personliga tillhörigheter på stranden.

Kopplades ihop tidigt

På söndagen berättar polisen att man misstänker att det var mördaren som hittades i vattnet. Polisens bild är att det äldre parets son mördat sina föräldrar och sedan tagit sitt eget liv.

– I ett tidigt skede såg vi en koppling mellan de här händelserna. Efter att ha fastställt identitet på det döda paret och på personen som hittades i vattnet är vår bild att parets son haft ihjäl dem och sedan valt att ta sitt liv genom att dränka sig, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.