Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen angelägen: Var är mopedhjälmen?

Foto: Björn Larsson Rosvall / Tt
Foto: Anders Ylander

Mobilskalet har hittats, liksom en handske. Dessutom gjorde polisen ytterligare ett fynd under fredagen, som direkt knyts till fallet med den försvunna Lisa Holm, 17.

Men Skövdeflickans mopedhjälm, som hon bar under ena armen när hon lämnade sin arbetsplats i söndags kväll, är inte återfunnen.

– Att hitta den vore en intressant pusselbit, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Nu avslöjas nya detaljer om när Lisa Holm, som är internationellt efterlyst av Interpol, lämnade sin arbetsplats Kafé på Klostret i samhället Blomberg vid Kinnekulle. Enligt en arbetskamrat lämnade hon jobbet strax efter klockan sex.

Hon hämtade sin hjälm, som hon förvarade i ett personalutrymme. Sedan sa hon hej då. Det är den senaste kända iakttagelsen av Lisa Holm.

Hjälmen, som polisen är intresserade av att hitta, beskrivs av arbetskamraten som diskret i mönstret. Den är försedd med både hakskydd och visir.

– När Lisa gick hade hon hjälmen under ena armen. Hon gick ut genom dörren och tog direkt höger där hon hade sin moped parkerad runt husknuten, berättar arbetskamraten.

Vad som hände sedan är ett mysterium.

Flera andra fynd

Polisen och Missing People, som deltar i sökningarna, har gjort flera fynd som kan knytas till den försvunna 17-åringen. Däribland en mopedhandske, ett mobilskal samt något som gör att utredarna misstänker att hon kan vara kvar i närområdet.

Men mopedhjälmen är ännu inte återfunnen.

Polisen är mycket angelägen om att den ska hittas, säger presstalesmannen Christer Fuxborg.

– Vi har teorin att hon kanske hade den på sig eller bar den med sig vid försvinnandet. Att hitta den vore en intressant pusselbit, säger han.

Lisa Holm skickade ett sms till sin familj att hon var på väg hem.

När hon inte dök upp, anmäldes hon försvunnen. Dessutom kom en anhörig till hennes arbetsplats. Då gjordes ytterligare fynd och iakttagelser. Nyckeln satt kvar i tändningslåset på mopeden och på styret hängde en plastpåse, som ska ha innehållit tillhörigheter från 17-åringen.