Polischef Erik Nord var missnöjd över de mackor som serverades polisen under EU-kommenderingen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENPolischef Erik Nord var missnöjd över de mackor som serverades polisen under EU-kommenderingen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Polischef Erik Nord var missnöjd över de mackor som serverades polisen under EU-kommenderingen.  Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Den nya baguetten föll poliserna mer i smaken. Foto: PrivatDen nya baguetten föll poliserna mer i smaken. Foto: Privat
Den nya baguetten föll poliserna mer i smaken. Foto: Privat
Den smörgås som poliserna först serverades. Foto: PrivatDen smörgås som poliserna först serverades. Foto: Privat
Den smörgås som poliserna först serverades.  Foto: Privat

Polischefens vägran: Betalar inte för maten

Publicerad

Efter polisernas klagomål gällande gårdagens baguetter som serverades under EU-kommenderingen blev det bot och bättring när de fick in de nya. 

– Det var för jäkligt i går, de nya kan inte jämföras med de gamla. Nu blev man mätt, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.

Samtidigt meddelar Nord att polisen inte har för avsikt att betala för de "usla" mackorna som polisen fick under toppmötet. 

I gårdagens GT uppmärksammades mackan med gul och grön sörja som serverades poliserna i den omfattande EU-kommenderingen.

– Det var för jäkligt, men det blev ju lite av en rolig grej sen, säger Erik Nord som var först med att twittra om den enligt honom förskräckliga smörgåsen som serverades. 

LÄS MER: Polischefens ilska mot äckliga mackan

Tänker inte betala 

I dag blev det dock andra bullar. Efter att ha bytt leverantör kunde poliserna som var kvar i stan efter kommenderingen serveras en ny smörgås av toppklass. Något som Erik Nord uppmärksammade på sin Twitter.

https://twitter.com/AENO98/status/931823951327776768

"Nu blev vi i alla fall mätta"

– Det var en helt annan kvalitet och väldigt trevligt att vi kunde få de här nu i stället, säger Erik Nord och fortsätter: 

– Vi ska inte behöva betala för de usla mackorna i går. Vi kommer tvista om detta och se till att vi inte ska behöva betala fakturan för de dåliga. 

När poliserna serveras smörgåsar blev regeringscheferna bjudna på torskrygg från Västerhavet för 625 kronor per kuvert under EU-toppmötet, enligt GP

– De nya baguetterna innehöll både pannbiff och ägg, så nu blev vi i alla fall mätta, säger Erik Nord.

De baguetter som serverades under gårdagen skänkte polisen sedan till Stadsmissionen.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER