Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polischefens vägran: Betalar inte för maten

Polischef Erik Nord var missnöjd över de mackor som serverades polisen under EU-kommenderingen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Den nya baguetten föll poliserna mer i smaken. Foto: Privat
Den smörgås som poliserna först serverades. Foto: Privat

Efter polisernas klagomål gällande gårdagens baguetter som serverades under EU-kommenderingen blev det bot och bättring när de fick in de nya. 

– Det var för jäkligt i går, de nya kan inte jämföras med de gamla. Nu blev man mätt, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.

Samtidigt meddelar Nord att polisen inte har för avsikt att betala för de "usla" mackorna som polisen fick under toppmötet. 

I gårdagens GT uppmärksammades mackan med gul och grön sörja som serverades poliserna i den omfattande EU-kommenderingen.

– Det var för jäkligt, men det blev ju lite av en rolig grej sen, säger Erik Nord som var först med att twittra om den enligt honom förskräckliga smörgåsen som serverades. 

LÄS MER: Polischefens ilska mot äckliga mackan

Tänker inte betala 

I dag blev det dock andra bullar. Efter att ha bytt leverantör kunde poliserna som var kvar i stan efter kommenderingen serveras en ny smörgås av toppklass. Något som Erik Nord uppmärksammade på sin Twitter.

https://twitter.com/AENO98/status/931823951327776768

"Nu blev vi i alla fall mätta"

– Det var en helt annan kvalitet och väldigt trevligt att vi kunde få de här nu i stället, säger Erik Nord och fortsätter: 

– Vi ska inte behöva betala för de usla mackorna i går. Vi kommer tvista om detta och se till att vi inte ska behöva betala fakturan för de dåliga. 

När poliserna serveras smörgåsar blev regeringscheferna bjudna på torskrygg från Västerhavet för 625 kronor per kuvert under EU-toppmötet, enligt GP

– De nya baguetterna innehöll både pannbiff och ägg, så nu blev vi i alla fall mätta, säger Erik Nord.

De baguetter som serverades under gårdagen skänkte polisen sedan till Stadsmissionen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!