Erik Nord, Polisområdeschef Storgöteborg. Foto: HENRIK JANSSONErik Nord, Polisområdeschef Storgöteborg. Foto: HENRIK JANSSON
Erik Nord, Polisområdeschef Storgöteborg.  Foto: HENRIK JANSSON
Frankrikes president Emmanuel Macron bjöds på torskrygg på Gothia Towers inför EU-toppmötet i Göteborg. Foto: NORA LOREKFrankrikes president Emmanuel Macron bjöds på torskrygg på Gothia Towers inför EU-toppmötet i Göteborg. Foto: NORA LOREK
Frankrikes president Emmanuel Macron bjöds på torskrygg på Gothia Towers inför EU-toppmötet i Göteborg. Foto: NORA LOREK
Stora mängder polismän är inkommenderade i insatsen som beskrivs som en av de största i svensk polishistoria. Foto: HENRIK JANSSONStora mängder polismän är inkommenderade i insatsen som beskrivs som en av de största i svensk polishistoria. Foto: HENRIK JANSSON
Stora mängder polismän är inkommenderade i insatsen som beskrivs som en av de största i svensk polishistoria. Foto: HENRIK JANSSON

Polischefens ilska mot äckliga mackan

Publicerad

En baguette med en gul och grön sörja. Det är vad som serveras i matväg till poliserna i den omfattande EU-kommenderingen under toppmötet i Göteborg.

–  Vi har fått klagomål från våra poliser, och det har jag full förståelse för, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.

Samtidigt serveras regeringscheferna torskrygg från Västerhavet. 

Här är mackan som poliserna, och till viss del även en del civilanställda som ingår i kommenderingen för EU-toppmötet i Göteborg, bjuds på för att stilla hungern.

En baguette med en gulgrön sörja.

 

LÄS MER: Så påverkas trafiken under EU-mötet

 

– En av de som sköter logistiken hade med sig en påse till mig för att visa hur det såg ut, säger Erik Nord, chef i polisområde Storgöteborg. Då kunde jag inte göra annat än att ta en bild och lägga ut. Jag har sagt att vi inte betala för det här. Själv kan jag bara be om ursäkt till alla de som får det här levererat till sig. 

På Twitter skriver Erik Nord: "Riktigt undermåliga baguetter vi fått levererade till oss i EU-kommenderingen!"

https://twitter.com/AENO98/status/931414247472619520

Regeringscheferna intar torskrygg från Västerhavet för 625 kronor per kuvert under EU-toppmötet, enligt GP. 

Den typen av läckerheter kommer alltså de utkommenderade poliserna inte i närheten av under sin tjänstgöring i Göteborg. 

Erik Nord: "Pratat skarpt med dem"

Redan vid första anblicken tog polismyndigheten kontakt med bolaget som levererat maten, lunchmackorna – och klagade.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför EU-toppmötet

 

– Vi har varit hos bolaget och pratat skarpt med dem, så vi hoppas de rättar till det, säger Erik Nord.

Vilka får de här mackorna i dag?

– De som är i rörelse, de som är ute och som har svårt att planera sin dag – de få de här påsarna, säger Erik Nord. 

Över tusen mackor beställda till fredagen

Hur många smörgåsar har ni beställt?

– Det skiftar lite över dygnen, men i dag är det över tusen baguetter beställda. Vad vi har fått betala har jag inte koll på –  jag har bara sagt att det inte är okej. Jag förmodar att det inte var det här vi beställde. Påsen innehåller vatten, frukt, Kexchoklad – och så är det baguetten.

Har du smakat på den?

– Nej, jag vill inte äta den.

Erik Nord: "Kycklingröra ska det vara"

Vad är det för sörja på mackorna, egentligen?

– En kycklingröra ska det vara. Det stora bekymret är egentligen att det är alldeles för lite kycklingröra. Jag kan inte avgöra kvalitén på själva maten, jag kan bara konstatera att det inte ser som en baguette som jag själv skulle betala för. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER