Polisbil voltade – två polismän till sjukhus

Polisbilen körde av vägen ock voltade ner i dike.
Foto: Läsarbild
Två polismän fick föras till sjukhus.
Foto: Läsarbild

En polisbil voltade på tisdagen av vägen i Nygård utanför Lilla Edet.

Bilen var under utryckning och två poliser fördes med ambulans till Norra Älvsborgs Läns sjukhus.

– Det var ett brådskande fall, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.

En polisbil körde på tisdagen av länsväg 2000 i Nygård och voltade ner i diket. Olyckan inträffade 11.30 medan poliserna var mitt uppe i en utryckning.

– Det har hänt vid Lackatorps Mader. Det var ett trängande fall där vilket innebär att det var bråttom. Det kommer en högersväng och av någon anledning kör de då av vägen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i polisregion Väst.

Var polispatrullen skulle är oklart, men den utgick ifrån Trollhättan. Ttela skriver att det enligt polisen ska vara halt på platsen efter allt regnande. Men om det var det som orsakade avåkningen är i nuläget okänt.

Fördes till sjukhus

Båda poliserna fördes med ambulans till Norra Älvsborgs Läns sjukhus där de kommer att plåstras om. Det ska dock inte röra sig om några allvarligare skador.

– En av dem klagade på lite ont i ena nyckelbenet och en hade ont i nacken. Man får säga att de klarade sig väl trots allt, säger Thomas Fuxborg.

Polisen skickade efter olyckan ett yttre befäl till platsen och skrev rutinmässigt en rapport. Bilen fick bärgas därifrån men det finns inga rapporter om några större trafikstörningar som pågår in på eftermiddagen.

Poliserna i bilen kommer nu att höras angående händelsen.

– Man hör med dem varför de körde av vägen och vad det var för omständigheter. Sedan tas kollegerna om hand, och även bilen, säger Thomas Fuxborg.