Polisbil utsatt för stenkastning – helikopter sätts in

Publicerad

En polispatrull blev på måndagskvällen utsatt för stenkastning i närheten av Uddevalla. 

Polishelikopter sattes in i sökandet efter de misstänkta gärningsmännen. 

– De får en sten kastad på radiobilen. Men det är lugnt på platsen. Ingen ger sig till känna. Vi är där och letar efter potentiella stenkastare, säger Christer Fuxborg., polisens presstalesperson i Region Väst. 

Polisen larmades ut till ett bråk norr om Uddevalla under måndagskvällen. 

– Vi är där med anledningen av att vi två killar bråkar med varandra. När vi kommer till platsen är bråket redan över, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.  

I samband med att patrullen kör från platsen och förbi ett parkeringshus kastar någon en sten på polisbilen.

– De får en sten kastad på radiobilen. Men det är lugnt på platsen. Ingen ger sig till känna. Vi är där och letar efter potentiella stenkastare, säger Christer Fuxborg.

Helikopter söker i området

En helikopter som hade varit ute på ett annat ärende i närheten, sattes in i sökandet efter de misstänkta stenkastarna. 

– Ingen har skadats. Polismännen satt i bilen då stenen träffade, säger Christer Fuxborg.

Vid klockan 23.03 hade polisen ingen misstänkt för stenkastningen och man hade lämnat platsen.

– Vi har kontrollerat ett antal personer men ingen är gripen, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl på polisen. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER