Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisbil rammad av BMW – två gripna efter stor insats

En stor polisinsats pågick under söndagskvällen i Göteborgsområdet sedan en BMW rammade en polisbil och därefter flydde.

En annan polisbil körde ner i vattnet på en kyrkogård.

– Två personer har gripits mitt ute i skogen, säger Morten Gunneng, polisens vakthavande befäl, strax före klockan halv tio.

Klockan 20.22, på Danska vägen i östra Göteborg, skulle en polispatrull stoppa en utlandsregistrerad BMW.

Men föraren vägrade stanna.

– Polisbilen blev rejält rammad, säger Morten Gunneng, polisens vakthavande befäl i region Väst.

Polisbilen följde då efter och en polisjakt inleddes. Den gick ut mot Partille och stannade på en kyrkogård i Skulltorp.

– Man påbörjar ett efterföljande och förföljandet går in på kyrkogården i Skulltorp. I samband med det så är det en polisbil som hamnar i vattnet, säger Morten Gunneng.

Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Foto: HENRIK JANSSON

Flydde in till skogs

Samtidigt lämnade två personer BMW:n och flydde in till skogs.

– De har sprungit från bilen. Vi har ringat in dem och det är en ganska omfattande insats i terrängen. Den lär pågå i några timmar till, sa Morten Gunneng strax efter klockan 21.

Några minuter senare meddelade han:

– Två personer har gripits mitt ute i skogen. De hade fått springa en del i terrängen.

Det har blivit skador på de två polisbilarna – den som blev rammad och den som hamnade i vattnet – men inte på några personer.

Lyxbilar på Lindholmen

Inledningsvis var polisens teori att den flyende BMW:n kunde sättas samman med en annan händelse som inträffade lite tidigare under kvällen, på Lindholmen på Hisingen.

Där samlades ett större antal personer, omkring ett 20-tal män enligt vittnesuppgifter, vid nio bilar – av vakthavande befäl beskrivna som ”lyxbilar” – och minst ett skott ska ha avfyrats.

Enligt vittnet var några av männen maskerade.

Men strax före midnatt meddelade Morten Gunnengs kollega Johan Josarp att det då verkade som att de två händelserna inte hade med varandra att göra.

– Troligtvis inte, säger Johan Josarp.

De två personer som greps efter polisjakten misstänks för försök till grovt våld mot tjänsteman samt grov vårdslöshet i trafik.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!