Polisen krockade med en bil när de ryckte ut på larm om ett bråk. Foto: Anders YlanderPolisen krockade med en bil när de ryckte ut på larm om ett bråk. Foto: Anders Ylander
Polisen krockade med en bil när de ryckte ut på larm om ett bråk. Foto: Anders Ylander
Polisbilen fick bärgas ifrån platsen. Foto: Anders YlanderPolisbilen fick bärgas ifrån platsen. Foto: Anders Ylander
Polisbilen fick bärgas ifrån platsen. Foto: Anders Ylander
Foto: Anders YlanderFoto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander
Foto: Anders YlanderFoto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

Polisbil och en personbil i krock

Publicerad

En polisbil och en personbil krockade på torsdagskvällen i Mölndal.

Kollisionen inträffade när polisen ryckte ut på ett stort bråk med flera personer inblandade. Två personer fördes till sjukhus i något som visade sig vara en familjekonflikt.

– De skadade personerna är också gripna misstänkta för försök till egenmäktighet med barn, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

En tredje person, föraren, flydde från platsen och jagades av polisen.

Larmet om olyckan kom klockan 19.37. Flera personer ska då ha varit inblandade i ett bråk, som polisen beskriver som en familjefejd, på vad som skulle komma att bli olyckplatsen.

– En patrull larmas till adressen där någon ska bli slagen. När vi kommer fram krockar patrullen med en bil som är på väg att lämna platsen, säger Christer Fuxborg.

Två personer i bilen skadades i smällen och fördes senare i ambulans till sjukhus för kontroll.

– Föraren, en man, har lämnat bilen och sprungit från platsen. Så vi har en person på lösen också. Det är passagerarna som skadats, säger Christer Fuxborg.

Sökt av större område

De två skadade personerna har i samband med detta gripits misstänkta för försök till egenmäktighet med barn.

Flera personer befann sig på platsen - flera av dem barn. Enligt polisen var några av personerna chockade.

– Det är någon form av familjetvist.

De inblandade personerna och vittnen förhördes under torsdagskvällen. Polisen åkte sedan till sjukhuset för att höra de två gripna personerna ytterligare.

Sökandet efter personbilens förare var vid 22-tiden avslutat.

– Vi har sökt av ett större område efter den här personen utan framgång. Men vi vet vem personen är, säger Christer Fuxborg.

Poliserna i det utryckande fordonet ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Joakim Magnå
Joakim Magnå
Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER