Polisbil kolliderade med personbil

Publicerad

En polispatrull och en personbil har kolliderat i trakterna kring Hjällbo.

– Det kommer att ske en utredning om vad som har hänt och vem som är vållande, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.

Vid 21-tiden inträffade en trafikolycka vid Hjällbo.

– Det är alltså två parter som har krockat och den ena är ett polisfordon och det andra civilt, säger Stefan Gustafsson.

Exakt vad som har föranlett olyckan är oklart och Gustafsson kan inte säga om olyckan skedde i samband med någon form av utryckning.

– Det är oklart vilket uppdrag polisen har haft vid tillfället. Men det kommer att ske en utredning om vad som har hänt och vem som är vållande, som alltid när vi är involverad i den här typen av händelser.

Enligt Gustafsson ska ingen ha skadat sig allvarligt i kollisionen.

– Polispersonalen ska vara chockade och motparten ska ha fått näsblod i samband med att airbagen utlöstes. Räddningstjänst och ambulans är på plats och möjligen kommer de inblandade föras till sjukhus för kontroll. säger Gustafsson.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER