Polisbil och mindre lastbil i krock – fyra till sjukhus

Publicerad

En polisbil har krockat med en mindre lastbil på E20 nära Alingsås.

– Poliserna, tre till antalet, har fått följa med till sjukhus för kontroll, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

Båda fordonen kommer att behöva bärgas från platsen.

Larmet kom till polisen 15.09 på onsdagseftermiddagen.

– Det är en polisbil och en personbil (enligt räddningstjänsten rör det sig om en mindre lastbil, reds. anm) som har krockat, säger Christer Fuxborg.

Enligt de initiala uppgifterna har en person skadats i samband med krocken.

– Ingen polis har kommit till skada, men en person i den andra bilen har troligen ådragit sig en armfraktur, säger Fuxborg.

Polisbil krockade på E20

Vad krocken beror på är inte känt i nuläget.

– Jag vet inte omständigheterna till krocken än så länge, säger Christer Fuxborg.

Ambulans befinner sig på platsen vid halv fyratiden på eftermiddagen. Räddningstjänsten uppger att E20 är avstängd i båda riktningarna under tiden som räddningsarbetet pågår.

– Nu är det avstängt i både norrgående och södergående riktning. De håller på att röja vägbanan och försöker öppna för trafik igen, säger Anders Dahn, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Alingsås vid 15.45-tiden.

Mindre lastbil välte

Personbilen, enligt räddningstjänsten en mindre lastbil, hamnade på sidan i samband med krocken.

– Vi har försökt få bilarna på rätt köl. Den mindre lastbilen låg på sidan. Den har vi lagt på fyra hjul, säger Dahn.

Förutom personen i den mindre lastbilen har tre poliser förts till sjukhus för kontroll.

– De ska vara ganska okej men det är lite värk här och där sen är de lite chockade. De är säkert tagna av stundens allvar, säger Christer Fuxborg.

E20 öppet för trafik

Både polisbilen och den mindre lastbilen kommer att behöva bärgas från platsen och polis var vi 16.30 kvar på plats för att invänta bärgare.

E20 var då öppet för trafik men enligt Fuxborg kan det bli vissa störningar när bilarna ska bärgas.

– Det finns en risk för det beroende på vilken typ av bärgare det är och så. Men som det är nu så flyter trafiken på igen.

Erik Göthlin
Erik Göthlin
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER