Två personer rammade polis – flydde till fots

Publicerad

En polisbil blev under torsdagskvällen påkörd av en misstänkt rattfyllerist i Trollhättan.

– Efter en dryg timmes jakt greps den misstänkte i närområdet, säger polisens presstalesman i region Väst, Tommy Nyman.

Larmet kom klockan 19.10.

– Det var en person som larmade om att en bil körde vingligt på E45 (tvåfilig stadsmotorväg) som går genom Trollhättan, berättar Tommy Nyman.

Vittnet som larmade tog rygg på den misstänkta bilen tills den försvann in på en industritomt.

När polis kom till platsen blev patrullen påkörd och två män försvann springande från platsen. Klockan 20.38 kunde den ene gripas.

Stor polisinsats

Detta efter stor dramatik.

– Efter påkörningen larmades allt vi hade i Trollhättan ut. Ett antal patrullbilar, hundar och en helikopter, berättar Tommy Nyman.

Han uppger också att polisen i Trollhättan tidigt hade koll på vem den misstänkte föraren var.

– Han var känd av oss sedan tidigare, vilket ledde till gripandet.

Det är föraren av bilen som körde på polisbilen som är gripen.

– Den andra personen, som också det var en man, är ännu inte gripen. Men prioritet lades på föraren. Den andra personen har såvitt vi vet nu inte begått något brott, uppger Tommy Nyman.

Ingen skadades

Den gripne mannen är misstänkt för för diverse trafikbrott och försök till våld mot tjänsteman. Men det kan bli fler brottsmisstankar.

– Man har tagit blodprov på honom också.

Detta inte minst eftersom det första vittnet uppgav att bilen framförts vingligt.

Blev någon av poliserna i bilen som blev påkörd skadad?

– Nej, det verkar inte så, säger Tommy Nyman.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER