Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis varnas – skott gick av i vapenrum

Här är fler av dagens inrikes-toppnyheter.
Foto: BILDBYRÅN

I april i år avlossades ett vådaskott i vapenrummet på polishuset i Borås. 

Polisen som råkade avlossa skottet får nu en varning, skriver Borås Tidning. 

”Personalansvarsnämnden kan konstatera att du har avlossat ett skott av våda. Du har därigenom av oaktsamhet åsidosatt dina skyldigheter i anställningen” skriver nämnden, enligt tidningen. 

Polisen har själv berättat att denne glömt att ta ur magasinet ur pistolen och ett vådaskott gick av.

Polisen var ensam i rummet när det hände och kulan träffade ett vapenskåp, skriver Borås tidning. Polisen larmade direkt om vad som hänt till stationsbefälet. 

– Det händer tyvärr då och då. I det här fallet har det inte funnits risk för någon annan. Men vi ser allvarligt på alla sådana här händelser, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås, till BT.

Får en varning 

Särskilda åklagarkammaren utredde inte ärendet, men det blev i stället en fråga för polisens personalansvarsnämnd. 

”Personalansvarsnämnden kan konstatera att du har avlossat ett skott av våda. Du har därigenom av oaktsamhet åsidosatt dina skyldigheter i anställningen” kommer nämnden fram till, skriver BT.

Då skottet fick av inne i ett vapenrum gör att det blir en varning för polismannen. 

– En varning är en skarp tillsägelse om att det här inte var bra, men det är en ganska jobbig upplevelse när man tror att man är säker och så inträffar det. Vi erbjuder medarbetaren extra träning och samtal, säger Tomas Stakeberg Jansson, till BT.