Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polis utreds efter grova sexinviter

Polismannen ska ha kontaktat flera kvinnor via sociala medier som Instagram. Foto: Shutterstock
Mannen har nu polisanmälts. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

En polisman i Göteborg internutreds efter att han ska ha skrivit till flera kvinnor i sociala medier och berättat om sina sexuella fantasier, skriver Aftonbladet.

”Skulle jag vilja ha dig som min lilla hora där jag bestämmer över dig totalt”, ska polismannen bland annat ha skrivit.

– Jag har sagt till honom att man uttrycker sig inte på det sättet och det har även gjorts en polisanmälan, säger Anders Börjesson, polischef i Göteborg city, till tidningen.

Enligt Aftonbladet har polismannen tagit kontakt med flera kvinnor via sociala medier som Instagram. Där ska han ha berättat om sina sexuella preferenser och fantasier.

Snygg bild men den väcker även lite aggressivitet i mig då den lockar! Jag skulle vilja stå där bakom, trycka dig framåt, forma håret till en tofs med min hand och dra det bakåt samtidigt som jag smiskar dig på rumpan med den andra”, ska han bland annat ha skrivit.

Flera kvinnor har svarat polismannen och sagt att de inte vill få den typen av kontakt. En kvinna ska också ha bett honom att sluta upp med det.

Händelsen polisanmäld

Anders Börjesson är chef i lokalpolisområde Göteborg city. Han har själv tagit del av polismannens kommentarer i sociala medier.

– Jag har haft ett långt samtal med honom. Han är väldigt ångerfull. Jag har sagt till honom att man uttrycker sig inte på det sättet och det har även gjorts en polisanmälan, säger Börjesson till Aftonbladet.

Det är oklart hur brottsrubriceringen lyder.

Anders Börjesson kan inte säga hur man kommer agera gällande polismannens anställning efter att internutredningen avslutats.

 

LÄS ÄVEN: Polis inför rätta – risk för att information har läckt