Stort polispådrag vid futsal-derbyt. Foto: MARKUS WULCAN
Stort polispådrag vid futsal-derbyt. Foto: MARKUS WULCAN

Polis till sjukhus – efter fotbollsbråk

Publicerad

Ett 60-tal anhängare till IFK Göteborg och Gais brakade samman i en spårvagn vid Valands hållplats.

En polisman skadades vid tumultet.

– En polis är skadad och förd till Sahlgrenska, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

På torsdagskvällen spelades en historisk match i futsal – inomhusfotboll – mellan IFK Göteborg och Gais i Lisebergshallen.

Inför matchen uppstod oroligheter i centrala Göteborg.

– Det har varit någon typ av bråk mellan anhängarna till IFK Göteborg och Gais, säger Stefan Gustafsson.

Enligt polisen skull en grupp av Gais supportrar åka spårvagn förbi Valand för att ta sig till arenan. Vid hållplats Valand – som egentligen skulle ha passerats utan stopp – drog en person som fanns i vagnen i nödbromsen.

Därefter uppstod tumultet.

– Ekvationen är känd. Supportrar, match, bråk, säger Stefan Gustafsson.

En polis skadad

En polisman skadades i samband med bråket. Polisen uppger att han fick skador i ansiktet, men att de inte ska vara allvarliga. Orsaken till skadorna är ännu inte känd. De kan bero på våld, men också på att han träffats av en bengal.

Polisen uppger på sin hemsida att 50-60 personer var involverade i bråket, men att ingen greps.

I Lisebergshallen stängdes insläppet efter det inträffade.

"På grund av säkerhetsläget kring Futsalderbyt har arrangören valt att stänga insläppet till samtliga sektioner i Lisebergshallen, skrev Gais på Twitter.

Beslutet togs av arenapersonalen.

En anmälan om våld mot tjänsteman har upprättats.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER