Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis skulle stoppa inbrott – möttes av stenkastning

Polisen ryckte ut för att få stopp på ett inbrott i Uddevalla.

Då möttes de, ytterligare en gång, av stenkastning.

– Det är en allmän trend att det är så här man möter blåljuspersonal. Att det ska behöva vara så här är helt fruktansvärt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Strax före klockan elva på måndagskvällen larmades polisen ut till ett pågående inbrott på en pizzeria i Uddevalla. Två patruller kom till platsen – minst en av dem fick stenar kastade på sig av ett stort antal ungdomar.

Rutan till en av polisbilarna skadades.

– Initialt fick vi in via vittnen att det var ett ungdomsgäng på fyra, fem sex stycken som försökte ta sig in i pizzerian. Men patrullerna beskrev det som att det var mycket folk på platsen, betydligt mer än de som var där från början, säger Stefan Gustafsson.

"Ett samhällsproblem"

Ingen polis skadades fysiskt. Det här var en i raden av kvällar där det varit oroligt bland ungdomar i Fyrbodal. De senaste veckorna har polis, räddningstjänst och väktare ett antal gånger utsatts för liknande händelser.

– Det är en allmän trend att det är så här man möter blåljuspersonal. Det är inte enbart i Uddevalla eller Trollhättan eller Borås. Det är en oroande utveckling och naturligtvis får vi tänka på våra egna anställda. Att det ska behöva vara så här är fruktansvärt, säger Stefan Gustafsson.

– Obehagligt är ett för svagt ord. Folk behöver vår hjälp och kan kanske inte få det när ungdomarna gör så här. Det är ett samhällsproblem.