Skotthålen syns tydligt i bilen. Foto: HENRIK JANSSONSkotthålen syns tydligt i bilen. Foto: HENRIK JANSSON
Skotthålen syns tydligt i bilen. Foto: HENRIK JANSSON
En man är misstänkt för att ha försökt köra på mc-polisen. Foto: HENRIK JANSSONEn man är misstänkt för att ha försökt köra på mc-polisen. Foto: HENRIK JANSSON
En man är misstänkt för att ha försökt köra på mc-polisen. Foto: HENRIK JANSSON
Foto: HENRIK JANSSONFoto: HENRIK JANSSON
 Foto: HENRIK JANSSON

Polis sköt mot man – utredningen läggs ner

Publicerad

Mc-polisen blev påkörd av en eftersökt BMW i samband med ett ingripande.

Då avlossade polisen flera skott mot bilen.

Nu läggs utredningen mot polisen ned eftersom åklagaren anser att polismannen handlade i nödvärn, skriver Nyhetsbyrån Siren.

Händelsen inträffade i östa Göteborg i början av sommaren.

Det var när mc-polisen skulle stoppa en eftersökt bil, en BMW, som denne blev påbackad. I samband med påkörningen avlossade mc-polisen sitt tjänstevapen mot bilen. Polisen fördes sedan till sjukhus med befarat benbrott.

Efter händelsen startades en utredning om tjänstefel. 

 

LÄS MER: Man gripen för dråpförsök på polis 

 

Polis utreddes för tjänstefel

"Tjänsteman inom polisen kan misstänkas för tjänstefel genom att ha avlossat sitt tjänstevapen.", stod det i polisens anmälan. Men nu har utredningen lagts ned, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Enligt åklagaren finns det inget som styrker att polisen har handlat fel. Polisen har agerat i nödvärn, menar åklagaren.

 

LÄS MER: Polis sköt mot bil – blodspår funna i bilen 

 

Mc-polisen blev påkörd av en eftersökt BMW i samband med ett ingripande.Foto: HENRIK JANSSON

"Förundersökningen läggs ned. Det saknas anledning anta att brott förövats av polis S. S ha handlat i nödvärn/inbillat nödvärn då han avlossade skotten. De skott som avlossats har inte varit uppenbart oförsvarliga." står det i motiveringen till beslutet.

Återfallsförbrytare misstänkt

Den misstänkte mannen som färdades i bilen är enligt uppgifter till GT en återfallsförbrytare. Han var på fri fot en tid efter händelsen, misstänkt för dråpförsök efter att ha försökt köra på polisen, men kunde senare gripas. 

 

LÄS MER: Återfallsförbrytare jagas efter dråpförsök på polis 

 

Den misstänkte mannen som en tid var på fri fot efter att han ska ha kört på en polis.Foto: POLISEN

Han har vid upprepade tillfällen dömts för liknande brottslighet. Han förekommer över 50 gånger i belastningsregistret. Framför allt rör det sig om olika sorters trafikbrott, däribland grovt rattfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER