Polis sköt ihjäl våldsam pitbull

Publicerad
Uppdaterad
TROLLHÄTTAN. Polisen sköt ihjäl hans pitbull.
Nu hotas 29-åringen av ett långt fängelsestraff.
- Jag var bara ute och rastade min hund, säger han.
Det hela började med att polisen fick ett larm om skadegörelse och inbrott i Grästorp öster om Trollhättan. På platsen fann de 29-åringen och hans pitbullterrier. - Han vägrade stanna och styrde hunden mot oss, berättar polismannen. Strax därpå går hunden till attack och biter en av polismännen i armen. Drog sitt vapen - Jag försökte slå mig fri. Till slut släppte hunden men fick nytt tag i benet och drog ner mig i backen. Jag trodde han skulle hugga mig i halsen, berättar polismannen. Hans kollega drar då sitt vapen och skjuter hunden. 29-åringen står nu åtalad för grov misshandel, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman eftersom åklagaren anser att han hetsat sin hund mot poliserna. - De pucklade på mig hela tiden och jag ville bara skydda mig och min hund. Det är klart att den går till anfall när den ser att jag blir brutalt nerslagen, säger 29-åringen. Hotat en bekant Åklagaren hävdar däremot att 29-åringens uppgift inte är trovärdiga och menar att han ska dömas till ett kännbart fängelsestraff. Dessutom har han straff att vänta för ytterligare ett fall av grov misshandel sedan han knivskurit och hotat en bekant vid ett annat tillfälle, uppger Trollhättans tidning. 29-åringen får stanna kvar i häkte tills domen faller den 12 augusti i Trollhättans tingsrätt.
Eddie Ekberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER