Polis och räddningstjänst är på plats i Uddevalla efter en misstänkt gasläcka. Foto: Robert Betzehag
Polis och räddningstjänst är på plats i Uddevalla efter en misstänkt gasläcka. Foto: Robert Betzehag

Polis på plats efter larm om gasläcka

Publicerad

Polis och räddningstjänst har under eftermiddagen undersökt ett garage under ett flerfamiljshus i Uddevalla efter en misstänkt gasläcka.

Det ska röra sig om en "odefinierbar lukt", uppger räddningstjänst.

– Lukten var stickande och obehaglig, men vi har inte kunnat fastställa var den kommer ifrån, säger Mats Johansson, räddningschef vid räddningstjänsten i Uddevalla.

Den okända lukten påträffades i ett garage under ett flerfamiljshus efter lunchtid under lördagen. Polis och räddningstjänst har under eftermiddagen varit på plats för att undersöka den mystiska lukten. Men arbetet har inte gett något resultat.

– Vi vet inte riktigt vad det rör sig om. Det är svåridentifierat för det är ingen brand, ingen rök och inga kemikalier som vi trodde från början, säger räddningschef Mats Johansson och fortsätter:

– Vi vet att det rör sig om någon form av okänd stickande lukt bara. Kanske har någon gjort något galet på spisen. Ventilationen går genom hela huset så det skulle kunna vara är att någon torrkokat eller liknande.

Ingen människa kom till skada av den mystiska sticklukten.

"Det är märkligt"

Efter att ha undersökt garaget har den okända stickande lukten inte kunna identifieras. Garaget vädrades ut ordentligt för att avlägsna lukten.

– Vi kunde inte fastställa något alls. Det verkade ofarligt i alla fall. Vi ska ha koll och ha kontakt med bostadsföreningen så att det inte dyker upp på nytt. Lite märkligt men så är det ibland, det viktiga är ju at ingen kom till skada, säger Mats Johansson, räddningstjänstens räddningschef i Uddevalla.

Både polis och räddningstjänst har nu lämnat platsen.

Jonas Pettersson
Jonas Pettersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER