Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis jagade motorcykel – två till sjukhus

Två personer har förts till sjukhus efter en polisjakt i Kortedala i Göteborg.

Jakten fick ett abrupt slut i en rondell där en civil polisbil ställt sig för att genskjuta de två misstänkta, som färdades på en lätt motorcykel.

– Det finns uppgifter om att de ska ha vänt om och försökt köra på en polis vid vägkanten, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen tog polisen upp jakten på en lätt motorcykel i Kortedala i Göteborg.

På motorcykeln satt två personer utan hjälm, som kändes igen av en motorcykelpolis som fanns i området.

– Polisen tar upp jakten på de här personerna, som är kända av oss sen tidigare. Vi följer efter på behörigt avstånd, men under jakten får polismotorcykeln punktering och tvingas avbryta, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen kunde dock snabbt sätta in en annan motorcykel som kunde fortsätta jakten. Under tiden ska de två personerna som färdats på den lätta motorcykeln försökt köra på en polis.

– Det finns uppgifter om att de ska ha vänt om och försökt köra på en polis vid vägkanten, säger Brehm.

Körde in i polisbil

I samband med händelsen ska de två personerna på motorcykeln ha skadats efter att ha kört in i en polisbil som ställt upp sig efter att blockera deras färdväg.

– Föraren har för mycket fokus bakåt och kör då rakt in i en civil polisbil som strategiskt ställts upp för att få stopp på dem, säger Brehm.

De har förts med ambulans till sjukhus, båda med benskador.

– En har ett benbrott och den andre haltar, säger Brehm.

Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, narkotikabrott innehav, narkotika eget bruk, försök till grov misshandel.