Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis har säkrat DNA-spår – efter grova dubbelrånet

Så många brott anmäldes i Sverige 2019
Tre män sitter sedan slutet på förra året häktade för grova dubbelrån i Kungälv. Nu har polisen säkrat DNA-spår.Foto: BILDBYRÅN

I oktober rånades två butiker med kort mellanrum i Kungälvstrakten.

Tre män sitter sedan dess misstänkta för grovt rån – och nu har polisen lyckat säkra DNA-spår som binder de misstänkta till brotten, uppger Kungälv-Posten.

De båda brotten i oktober skedde med bara två timmars mellanrum. Gärningsmännen kom bland annat över pengar, snus, cigaretter och en dator.

Sedan slutet på förra året har tre män suttit häktade misstänkta för grovt rån. Männen är i 30-årsåldern, 25-årsåldern och 18-årsåldern.

Även en fjärde person misstänks vara inblandad, men polisen har inte lyckats gripa personen.

Samtidigt närmar sig åklagaren Christoffer Ohlsson ett åtal efter att man bland annat lyckats säkra DNA-spår som binder de misstänkta till rånen, skriver Kungälvs-Posten.

– Vi har ett bra bevisläge och har fått ytterligare DNA-analyser som ger bra spår på alla tre så det ser väldigt bra ut, säger han till tidningen.

Tömt gärningsmännens mobiler

Utöver DNA-spåren har de även lyckats säkra delar av stöldgodset hos en av de misstänkta männen. 

De har också säkrat filmer från övervakningskamerorna.

– Övervakningsfilmerna visar egentligen precis vad som har hänt. Vi tycker oss veta vem som är vem, det är inga konstigheter. Vi har matchat kläderna och hur de ser ut. De var ju inte helt maskerade, säger Christoffer Ohlsson till tidningen.

De har även lyckats tömma de tre häktade männens mobiltelefoner och kunnat se att de har rört sig ihop tidigare.

Alla tre männen nekar till brott.