Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis fann vapen och patroner hos tidigare OS-deltagare

Revolvern som hittades hemma hos mannens flickvän.Foto: Polisen
I en sportbag i sovrummet förvarade han vapnet med tillhörande patroner.Foto: Polisen

Den förre OS-deltagaren förvarade en sportbag med en revolver och 351 skarpa patroner hos sin flickvän. 

– Jag har inte med detta att göra. Jag föll för fel människa och nu sitter jag och känner mig som en jubelidiot, säger flickvännen i ett polisförhör.

Nu åtalas han för vapenbrott.

I samband med en poliskontroll efterföljde en husrannsakan hos den förre OS-deltagarens flickvän i Göteborg. Där hittade polisen en sportbag innehållande en revolver och 351 skarpa patroner, något som GP var först med att berätta om. I väskan fanns också ett hölster för dolt bärande av revolvern och en rengöringsvätska. 

Kort därpå häktades han för grovt vapenbrott, som senare reducerades till vapenbrott.

– Jag erkänner att jag har haft ett vapen i lägenheten, säger han i ett polisförhör.

I väskan fanns också ett hölster för dolt bärande av revolvern och en rengöringsvätska. Foto: Polisen

Flickvännen: "Jag var väl blåögd"

Han nekar dock till att vapnet skulle vara hans, utan menar på att en person skulle komma och hämta det. När polisen frågar om han fått något för att förvara vapnet säger han: 

– En tjänst, en tjänst får man alltid något för.

Efter husrannsakan anhölls även flickvännen för grovt vapenbrott. Hon nekar till brott och berättar i ett polisförhör hur sviken hon känner sig av mannen. 

 – Det var jättedumt. Jag var väl blåögd.

– Jag har inte med detta att göra. Jag föll för fel människa och nu sitter jag och känner mig som en jubelidiot, fortsätter hon. 

Tidigare dömd

Mannen har tidigare kammat hem topplaceringar i både VM och EM samt deltagit i OS. Även efter sin karriär har han fortsatt vara verksam inom idrotten, bland annat som tränare. 

I polisens förundersökning kommenterar en polis att han "umgås i en kriminell miljö". 

Vidare så är mannen tidigare dömd för misshandel, försök till grovt rån och narkotikabrott. I nuläget är han också misstänkt för narkotikabrott.