Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis avlossade k-pist av misstag

En polis avlossade sin k-pist av misstag – riskerar löneavdrag. Foto: ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

En polis tog fram sin k-pist i samband med en utryckning till ett knivbråk i en lägenhet.

Då råkade en av poliserna avlossa sitt vapen av misstag –och riskerar nu avdrag.

Det rapporterar Bohusläningen.

Händelsen utspelade sig i våras i västra Fyrbodal. Polis ryckte ut på ett larm om ett bråk i en lägenhet där en kvinna hotades med kniv. I samband med utryckningen så fick poliserna veta att de hade tillstånd att använda förstärkningsvapen – k-pistar som fanns i fordonet.

Väl på plats skulle poliserna kontrollera att vapnen fungerade. Som en del av detta skulle poliserna kontrollera att ingen kula fanns i loppet och därefter testa att avfyra vapnet. I samband med detta avlossade en av poliserna ett vådaskott, skriver Bohusläningen.

Skottet gick i marken och ingen person kom till skada.

Har utretts internt

En internutredning har genomförts efter händelsen och har kommit fram till att polisen av oaktsamhet åsidosatt sina skyldigheter. Den aktuella polisen anmäls därför till myndighetens personalansvarsnämnd och polismyndigheten Region Väst yrkar på att löneavdrag för personen, skriver Bohusläningen.

Inledningsvis anmäldes polisen också för framkallande av fara för annan, men åklagare beslutade att inte inleda någon förundersökning.