Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis åtalas för sexköp – greps av kollegerna

Obs, genrebild.
Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Obs, genrebild.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

En polis åtalas vid Jönköpings tingsrätt för köp av sexuell tjänst, rapporterar Jönköpings-Posten. 

Den misstänkte polisen är dock verksam på annan ort.

Sexköpet ska ha skett i Jönköpings kommun och hanteras av särskilda åklagarkammaren.

– Även poliser begår ibland brott av det här slaget, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid särskilda åklagarkammaren till JP.

Polisen ska ha gripits på bar gärning i en lägenhet i Jönköping av några kolleger.

– Här hade man lokaliserat en lägenhet, som var aktuell för den här typen av verksamhet, som man hade fysisk spaning på, berättar Åsbäck.

Halade upp polisleg

Mannen blev alltså gripen på plats. De poliser som gjorde tillslaget bad om mannens  legitimation. Mannen halade då upp sin polislegitimation. 

Enligt polisens utredning förklarade mannen för sina kolleger: "Ja, tyvärr har jag ID-kort med mig" och räckte fram polislegitimationen.

Nu är frågan om mannen får behålla denna.

– Det här är ett brott där man från arbetsgivaren, polismyndigheten, måste överväga om han kan ha kvar sitt jobb eller inte. Det ligger på den nivån, säger Bengt Åsbäck.

Mannen nekar till köp av sexuell tjänst. 

I ett tidigt skede erkände han "försök till köp av sexuell tjänst". I nuläget nekar han dock också till detta.  Han menar att man avbrutit sexköpet och förnekar därför brott. 

Ord mot ord

Kvinnan som tros ha sålt sex till polismannen uppger i polisförhör att det hon en sexuell förbindelse med den misstänkte.

Den misstänkte hävdar att han fick massage på axlar och rygg och sedan avbröt det hela.

Polismannen är omplacerad i väntan på rättegång. En polischef där mannen arbetar förklarar för JP:

– Han har nu arbetsuppgifter som är bättre anpassade utifrån brottet han är misstänkt för. Jag kan inte gå in på det mer än så.