Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polestar återkallar tusentals bilar – riskerar att tvärstanna

Samtliga Polestar 2 måste in till verkstad igen.
Foto: Polestar

Polestar återkallar alla sina Polestar 2-bilar. Igen.

4 600 bilar globalt, varav drygt 1 100 i Sverige, måste in till verkstad igen för att de riskerar att stanna under körning, skriver Dagens industri.

Starten för Polestar 2 har varit knackig. Den första elbilen från bolaget som ägs av Volvo Cars och Geely återkallas igen – en månad efter den förra återkallelsen. Den gången handlade det om ett mjukvarufel som gjorde att bilen riskerade att stanna under färd.

Den här gången är det ett hårdvarufel som riskerar att orsaka stopp. Det är en så kallad inverter, eller växelriktare, som har visat på brister.

– Den ska transformera energin till motorn och det sker inte alltid under färd utan det kan sluta att fungera. Det upplevs ungefär som om man får bränslestopp och man får parkera bilen och få assistans”, säger Polestars Sverigechef Martin Ölund till Di.

Flera fel upptäckta

Felet har upptäckts i 27 bilar. Men det är inte det enda felet som upptäckts. Man har även hittat fel i värmaren till batteriet. Värmaren skickar felmeddelanden till motorn, vilket gör att bilen inte kan starta. 

Kunderna kommer att få hem personliga brev i nästa vecka och åtgärderna på verkstaden beräknas ta en dag.