Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pöl Harbour utsattes för sabotage i natt

Pöl Harbour har utsatts för ett sabotage och tvingas stänga medan saneringsarbete pågår.
Foto: Privat

Pöl Harbour är satt ur spel.

Nej, det är inget Göteborgsskämt.

Den nydöpta bassängen på Frihamnen utsattes natten till fredag för ett sabotage och tvingas hålla stängt.

– Vi är besvikna över det här. Det är ett bakslag för oss och det är många människor med oss som också är besvikna, säger Jessica Segerlund, processledare vid Älvstranden utveckling.

I måndags öppnade Det allmänna badet på Frihamnen i Göteborg. På torsdagen döptes det om till Pöl Harbour – en anspelning på det historiska japanska angreppet mot en amerikansk flottbas under andra världskriget.

Kön ringlade lång hela måndagen till det nya utomhusbadet som är gratis för alla besökare. Och som dessutom ligger i anslutning till "den allmänna bastun", vars plåtfasad kommer från ett industriområde som skulle försvinna.

Ett tag framöver får dock alla badgäster ge sig till tåls och hålla sig till bastuavdelningen. Poolen utsattes nämligen för skadegörelse natten till fredag. En attack – mot Pöl Harbour.

– Det är väldigt tråkigt. Vädret är fantastiskt, vi vill tillbaka och ner i poolen så fort som möjligt, säger Jessica Segerlund.

Poolen stängd på obestämd tid

Någon eller några individer lyckades natten mot fredag ta sig in på området och hälla färg i poolen. Det påverkar reningssystemet och därför tvingas nu den nyöppnade anläggningen att hålla stängt medan reningsarbete pågår.

– Vi får sanera eftersom att det är svårt att säga vad det är för färg som har hällts i och hur lång tid det tar att få rent systemet, säger Jessica Segerlund pch fortsätter.

– Vi vill dock inte ta något förhastat beslut utan först måste vi få poolen renad ordentligt.