Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojke rånad av gäng – fem personer gripna

En pojke i 15-årsåldern har blivit rånad av ett gäng.

Gänget ska ha hotat pojken och tvingat till sig pojkens jacka, mobiltelefon och klocka.

Fem jämnåriga personer har nu gripits.

Göteborgspolisen fick larmet strax innan 16-tiden på måndagseftermiddagen.

Rånet inträffade i Munkebäck.

Offret uppger att fem till sex personer i samma ålder konfronterade honom och hotade honom. Han blev av med jacka, mobiltelefon, klocka och eventuellt andra saker.

Polisen fick ett bra signalement och kunde kontrollera fem personer. De har nu gripits, misstänkta för rånet.

– Han har inte sett något tillhygge, men de har varit på honom och tvingat av honom grejer. Vi var ganska snabbt på plats och fick ett bra signalement. Vi fick syn på ett gäng som stämde in på beskrivningen, när vi sedan kontrollerade dem fick vi tag på jackan som var stulen, berättar Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Undersöker kopplingar

Polisen undersöker nu om gänget kan kopplas till andra rån.

– Vi får se vad mer de har på sig och om de kan kopplas till andra rån som begåtts. De ska höras, antagligen kan det bli en del husrannsakningar, men jag vet inte vad som är beslutat. Det här är inte så långt ifrån andra rån. Det med tolvåringen var inte så långt därifrån heller, säger Peter Adlersson och refererar till ett annat rån som inträffade tidigare på måndagen.