Flicka påkörd av bilist – oklart skadeläge

Publicerad

En flicka i tioårsåldern har blivit påkörd av en bilist.

– Larmet kom klockan 11.29. Vi är på plats, ambulans och räddningstjänst är också larmade, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Olyckan har skett i gränstrakten mellan Göteborgs och Mölndals kommun.

Nyman har ännu ingen information om skadeläget för flickan.

Räddningstjänst har varit på plats men precis lämnat olycksplatsen, berättar Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör:

– Vi assisterade ambulansen. I övrigt har jag ingen information att lämna, säger Larsson.

SOS Alarm uppger att en person har avförts med ambulans från olycksplatsen.

Klockan 12.25 har Tommy Nyman uppdaterad information om olyckan.

– Flickan är avförd med ambulans, det kan jag bekräfta. Det verkar inte så allvarligt som  man kunde befara, utan enligt de första rapporterna handlar det om benfrakturer.

Nyman berättar också att det inte finns någon misstanke om brott i samband med olyckan.

Enligt de första uppgifterna var barnet som påkördes en pojke. Något som polis senare ändrade till att det handlar om en flicka.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER