Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojke misshandlad – film sprids på sociala medier

Så rubriceras olika typer av misshandel
I augusti ägde en misshandel rum på en skolgård i Skövde, där en ung kille fick motta flera sparkar och slag. Polisen har utrett ärendet.Foto: BILDBYRÅN
Filmen sprids på sociala medier.Foto: NTB scanpix/TT NYHETSBYRÅN

I augusti ägde en misshandel rum på en skolgård i Skövde, där en ung kille fick motta flera sparkar och slag.

Nu har klippet på händelsen fått stor spridning i sociala medier.

– Det är ett visst bekymmer som vi har i dag, och som måste stävjas, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Det var i mitten av augusti som händelsen inträffade på en grundskola i Skövde. En misshandel utbröt där en ung kille fick motta flera sparkar och slag medan han föll till marken.

Ärendet är sedan tidigare utrett av polisen – men under lördagskvällen fick klippet stor spridning i sociala medier.

– Jag har sett videon och inslaget, och det ser för jäkligt ut. Det är inte alls bra, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, och fortsätter:

– Det är lite konstigt att det fått sådan spridning nu. Ärendet är sedan tidigare överlämnat till socialtjänsten i och med att de inblandade är under en viss ålder.

Polisen: ”Det måste stävjas”

Ser ni det som ett stort problem i dag – att det kan ta sådan fart?

– Ja, allting går ju betydligt snabbare nu. Det går väldigt fort i och med att alla nås samtidigt. Det är ett visst bekymmer som vi har i dag och som måste stävjas, säger han.

Hur stävjar man det?

– Det gäller att man hänger med. Och det farliga är att det kan ta en ny vända i ärenden som redan är avslutade, och det känns inte bra.

Under lördagskvällen tog polisen emot en anmälan gällande olaga hot, uppger Skövde Nyheter. Målsäganden i det ärendet uppges vara en av dem som är inblandade i misshandeln.

– Det är ingenting som jag har sett, jag ser bara ärendena som vi skickar polisbilar till, säger Christer Fuxborg.