Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pojke på skola fick vapen- kopia riktad mot huvudet

Polis har larmats till en skola i Stenungsund med anledning av ett vapenhot.

En 12-årig pojke ha fått en välgjord kopia av ett skjutvapen riktat mot huvudet på en skola i Stenungsund.

En pojke i 15-årsåldern har gripits av polis misstänkt för grovt olaga hot.

Larmet om vapenhotet kom in strax innan klockan 15 på torsdagen.

Enligt polisen ska en pojke, i 12-årsåldern, som är elev på skolan blivit hotad av en annan pojke, 15, med ett vapen mot huvudet.

– Vi vet inte med säkerhet om pojken med vapnet går på skolan, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson. 

Vid kontakt med skolan kunde representanter där uppge vem den misstänkte gärningsmannen är. Polisen sökte därefter igenom skolan efter den misstänkte och ett vapen. Den misstänkte hittas ganska snabbt, uppger polisen vidare. 

Rektorn berättar

Då polisen konfronterade honom tog han fram ett misstänkt vapen och la det ifrån sig. Den misstänkte kunde då gripas. Vapnet är beslagtaget, allt enligt uppgifter på polisens hemsida.

Rektorn på skolan kan bekräfta att polisen har varit på plats och att ärendet har lämnats över till polisen. 

– Vi har haft ett hot på skolan som är riktat mot en elev. Polis har varit på plats och det är nu polisen som tar vidare härifrån, säger rektorn. 

Nu söker polisen fler eventuella offer som kan ha varit utsatta för brott. Förundersökningen kommer inledningsvis att rubriceras som grovt olaga hot. 

– Vi försöker hitta fler som kan ha blivit utsatta för hot av den här pojken, vi vet inte om det är fler som har blivit utsatta, säger Stefan Gustafsson.

Hotade med vapenkopia

Några timmar efter gripandet är 15-åringen ännu inte hörd.

– Han ska ha en offentlig försvarare innan vi kan höra honom. Troligen kommer han att göras först sent i kväll eller i natt, säger Gustafsson.

Han berättar vidare att det kan finnas ytterligare en målsägande som ska ha hotats, men det är inte helt klarlagt ännu. Däremot har man konstaterat att det är en skickligt gjord kopia av ett vapen som 15-åringen hotat en eller flera elever med.

– Poliserna på plats kunde inte på kort avstånd avgöra om det var en kopia eller riktigt vapen, men nu vet vi att det är en kopia, säger Stefan Gustafsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!