Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojke drunknade under skolutflykten

Det handlar om en pojke i 15-årsåldern som på något sätt hamnat i vattnet. Det pågår en stor räddningsinsats på platsen. En dykargrupp från räddningstjänsten i Storgöteborg har kallats in för att bistå i räddningsinsatsen. Polis är också på plats med två patruller.
Foto: Christer Grändevik

En stor räddningsinsats inleddes i Alafors på fredagsförmiddagen, efter att en 15-årig pojke försvunnit i en sjö.

Dykare lyckades hitta pojken, som då varit försvunnen ett bra tag.

– Vi vet inte exakt hur länge han legat under vatten. Det kan vara så mycket som en halvtimme, säger Carl-Göran Hermansson, räddningsledare vid Bohus räddningstjänstförbund.

Pojken är fördes med ambulanshelikopter till Östra Sjukhuset men hans liv gick inte att rädda.

Larmet om drunkningen kom in vid 11-tiden på fredagsförmiddagen.

– Vi har en befarad drunkning i Alafors. Det är skolavslutning och jättemycket folk på platsen, sa Carl-Göran Hermanssonen vid Bohus räddningstjänstförbund tio minuter efter larmet.

En skola i Ale anordnade friluftsaktiviteter vid en sjö när olyckan var framme.

– Skolan har vidtagit säkerhetsåtgärder innan. Barnen simmade två och två i vattnet, men av någon anledning hamnade 15-åringen ändå under vattnet. Det är ren otur, säger Carl-Göran Hermansson.

Förd till sjukhus i helikopter

En stor räddningsinsats inleddes och en dykargrupp från räddningstjänsten i Storgöteborg kallades in. Dykarna lyckades lokalisera pojken, som då varit försvunnen ett bra tag.

– Vi vet inte exakt hur länge han legat under vatten. Det kan vara så mycket som en halvtimme, säger Hermansson.

Pojken fördes med ambulanshelikopter till Östra Sjukhuset. Men vid 14-tiden kunde sjukhuset berätta att hans liv inte gått att rädda.

– Han är tyvärr avliden, hans anhöriga är underrättade, säger Lisa Klang vid Sahlgrenskas pressjour.

I och med den tragiska händelsen skickade Ale kommun ut ett pressmeddelande där man berättade att elever och pedagoger får stöd av elevhälsoteam. I meddelandet står det också att man under helgen kommer att ha öppet på Backavik i Nödinge för de som vill ha stöd och någon att prata med.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.