Årets majblomma går i svart och guld. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅNÅrets majblomma går i svart och guld. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN
Årets majblomma går i svart och guld. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN
Larmet till polisen kom in klockan 16.15 på måndagseftermiddagen. Foto: TOMAS LEPRINCELarmet till polisen kom in klockan 16.15 på måndagseftermiddagen. Foto: TOMAS LEPRINCE
Larmet till polisen kom in klockan 16.15 på måndagseftermiddagen. Foto: TOMAS LEPRINCE

Pojke bestulen på majblommepengar

Publicerad

En pojke i 10-årsåldern har blivit bestulen när han sålde majblommor på Frölunda torg.

– Det är ganska fräckt att ge sig på en ung kille på det viset, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst. 

Larmet till polisen kom in klockan 16.15 på måndagseftermiddagen.

En ung pojke i 10-årsåldern hade då blivit bestulen vid Frölunda torg.

– Han sålde majblommor, när det kommer fram två personer till honom. Den ene säger att han vill köpa majblommor, säger Adlersson.

Men något köp blev det inte. 

Stal pengar

Under tiden som den ene tog fram en hundralapp och distraherade pojken, stal den andra personen pengar från pojkens fickor. 

Det är oklart hur stor summa gärningsmännen fick med sig. 

– Pojken kontaktade väktare som hjälpte honom att kontakta polisen. Vi har precis kommit till platsen, säger Adlersson, klockan 17.

– Det är ganska fräckt att ge sig på en ung kille på det viset.

Relaterade ämnen
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER