Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planerna för Stenpiren – gångbro över älven

Foto: CSABA BENE PERLENBERG

En bro över älven mellan Stenpiren och Lundbystrand i Göteborg kan bli verklighet, skriver GP

Men det kan dröja. 

– Förra gången vi försökte bygga en bro tog detaljplanen fyra år och då var det med en byggtid på tre år, säger Emma Josefson på trafikkontoret till GP.

Det är inte första gången det är aktuellt med en ny gång- och cykelbro i Göteborg.

Under 00-talet planerade man för en mellan Packhuskajen och Lundbystrand. 

Men nu kan det bli verklighet mellan Stenpiren och Lundbystrand.

– Det är inte en helt klarlagd tidsplan, utan en uppskattning. Förra gången vi försökte bygga en bro tog detaljplanen fyra år och då var det med en byggtid på tre år, säger Emma Josefsson på trafikkontoret till GP

Ny bro i Göteborg aktuell

Trafikkontoret har undersökt åtta olika lägen och har kommit fram till att Stenpiren-Lundbystrand är lämpligaste platsen.

– Nu fortsätter vi med undersökning av sanering samt markåtkomst i stort för att se om detta är möjligt att genomföra, säger Emma Josefson. 

Alliansen har i sin budget för 2020 målet att planeringen ska prioriteras, skriver GP. 

Om trafikkontoret kommer fram till att brobygget är möjligt ska därefter en finansieringsprocess påbörjas. Sedan vänta en ny detaljplan – som alltså tog fyra år förra gången det begav sig.