Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Planerat hotell på Tredje Lång försenas

Petter Stordalen i stor intervju om hur han påverkats av coronapandemin.
Husen ligger vid korsningen Tredje Långgatan och Nordhemsgatan.
Foto: Google maps

Planen var att bygga ett hotell på Tredje Lång som skulle stå klart om två år.

Men politikerna säger nej.

– Det här har ju stor påverkan på gatubilden, säger Ann-Catrine Fogelgren (L), förste vice ordförande i byggnadsnämnden, till Göteborgs-Posten.

Husen ligger vid korsningen Tredje Långgatan och Nordhemsgatan. Ägaren vill riva stora delar av husen men bevara fasaderna och sedan bygga ett nytt hotell på fyra våningar som skulle stå klart 2023.

Men politikerna i byggnadsnämnden säger nej till detta. En större del av husen, som delvis uppfördes under 1800-talet, måste enligt beslutet bevaras eftersom få delar av den gamla stadsdelen finns bevarade.

– Mycket har hänt i Haga, många miljöer har försvunnit och det som finns kvar nu bör hanteras med viss varsamhet och bevaras i samklang med övriga delar av området, säger Ann-Catrine Fogelgren (L) till tidningen.

”Viktiga för Göteborgs karaktär”

Stadsbyggnadskontoret har för avsikt att försöka instifta tydligare juridiska krav som hindrar rivningar av värdefulla kulturmiljöer.

– Miljöerna längs med Långgatorna är viktiga för Göteborgs karaktär och det är viktigt att de inte förvanskas, säger Adam Wojciechowski (MP), ledamot i byggnadsnämnden, till tidningen.

Nu pausas ärendet kring bygglovsansökan. Det får ske som längst i två års tid.