Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Torslanda kan få 2 000 nya bostäder

Politikerna i Torslanda vill utveckla stadsdelen genom att bland annat bygga tusentals nya bostäder, butiker och en ny simhall, skriver GP. 

Nu har byggnadsnämnden godkänt ett underlag för hur en utbyggnad av stadsdelen ska kunna se ut.

– Stadsdelen har varit eftersatt under lång tid, säger Hampus Magnusson, M, ordförande i byggnadsnämnden, till tidningen.

Ett program som ska ligga till grund för hur centrala Torslanda kan utvecklas som stadsdel föreslår att upp till 2 200 nya bostäder byggs, förutom skolor, förskolor, idrottshall och simhall, skriver Göteborgs-Posten.

– Det här är en stadsdel som varit eftersatt under lång tid. Jag är glad att vi tillsammans med Demokraterna och passivt stöd från Socialdemokraterna kan utveckla Torslanda och göra det möjligt för folk att bo där och kunna ta sig till sitt arbete, säger byggnadsnämndens ordförande Hampus Magnusson, M, till tidningen.

Han säger också att ett par tusen bostäder kommer att kunna hålla liv i verksamheter som redan finns på plats.

”Döda torg och döda platser”

– Så vi inte får döda torg och döda platser, förklarar han för GP.

Tanken är att Torslanda ska kunna erbjuda fler boendeformer och att villabebyggelsen blandas med lägenheter.

Stadsbyggnadskontoret menar att planerna för stadsdelen hänger på att det blir mindre biltrafik i området eller att Torslanda får en tvärförbindelse, skriver GP och berättar om Älvegårdsförbindelsen som är tänkt att stå klar 2024.

Under 2020 kommer trafikkontoret att starta de förberedande arbetena med förbindelsen som ska gå från Kongahällavägen till Syrhålamotet.