Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flygplan med semester-firare tvingades vända

Semesterfirare på väg från Göteborg till Rhodos blev strandade på lördagskvällen. 

Planet vände just som det flugit ut över Östersjön söder om Skåne och landade i stället på Arlanda, visar data från sajten Flightradar 24.

– Det gjorde man på grund av en indikation på ett eventuellt tekniskt problem, säger Ellen Laurin, presskommunikatör på Swedavias pressjour. 

Semesterfirare på väg från Göteborg till Rhodos blev strandade på lördagskvällen. Foto: TUI
Planet vände just som det flugit ut över Östersjön söder om Skåne och landade i stället på Arlanda, visar data från sajten Flightradar 24.Foto: Flightradar 24

Charterplanet bokat av Tui hade en planerad avgång från Landvetter i Göteborg vid 19.45 på lördagskvällen. 

Ungefär en halvtimme senare lyfte planet, och flög söderut över Skåne. Men strax efter att man påbörjat flygningen över Östersjön vände planet och flög i stället norrut mot Arlanda. 

– Det var en normal landning, man valde att lägga om rutten och i stället landa på Arlanda, säger Ellen Laurin, presskommunikatör på Swedavia, företaget som driver både Landvetter och Arlanda. 

Planet landade vid 22.30. 

Angelica Sanchez, presskommunikatör på Tui, skriver i ett sms:

”Pga tekniska orsaker så valde man att gå ner i Stockholm för att undersöka planet. Våra passagerare är omhändertagna och resan är ca ett dygn försenad. Ingen information än kring den tekniska orsaken”.