Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Plan på väg mot Göteborg
nödlandade – ruta sprack

Planet var på väg till Landvetter.Foto: ALEX LUNGDAHL
Planet tillhörde flygbolaget Eurowings.Foto: WIKIMEDIA

Ett flygplan på väg från Tyskland till Göteborg tvingades nödlanda på fredagskvällen på grund av en spricka i vindrutan, skriver Aftonbladet.

Planet som hade destination Landvetter lyfte från Düsseldorf vid 19-tiden på lördagskvällen. Strax därefter upptäcktes en spricka i vindrutan i cockpit, rapporterar tyska medier. Flygplanet med 109 passagerare ombord på planet skickade en nödsignal.

Piloten landade planet på flygplatsen utanför Hamburg. Ingen ombord kom till skada. Det är oklart hur omfattande planets skador var. 

Planet från flygbolaget Eurowings är av modellen Airbus A319 och hade 106 passagerare ombord.

https://twitter.com/FlightBreaking/status/863099829479768066?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.gp.se%2Fflygplan-till-g%25C3%25B6teborg-fick-n%25C3%25B6dlanda-1.4280568

Jenny Wester på Luftfartsverket hänvisar till Eurowings. 

- Det vi vet just nu är att planet fått göra en nödlandning i Hamburg. Vad som orsakat det vet vi inte ännu, utan vi får hänvisa till Eurowing, säger Jenny Wester, presskommunikatör vid Luftfartsverkets presstjänst, till GP.