Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldsam brand i anläggning med idrottshall och pizzeria

Viktigast att tänka på – steg för steg.
Fler än 40 brandmän bekämpade en brand i en idrottshall i Lerum öster om Göteborg under natten.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Brandmännen har bekämpat branden med olika tekniker, bland annat med så kallade skärsläckare – ett verktyg med högt vattentryck och en litet munstycke som kan användas genom en vägg för att skapa en vattenspray som kyler ned brandgaserna.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Inga personskador har rapporterats.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Fler än 40 brandmän bekämpade en brand i en anläggning i Lerum öster om Göteborg under natten mot tisdagen.

Enligt vittnesuppgifter har ungdomar eldat i en papperskorg och startat branden.

– Det är vittnen som ser det, och branden sprider sig och de springer från platsen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Larmet om branden kom strax efter midnatt under natten mot tisdagen. 

Anläggningen i Lerum innehåller förutom en pizzeria bland annat ett gym och flera sporthallar. Enligt TT:s fotograf är det en del av byggnaden som innehåller pizzeria och gym som brunnit.

Räddningstjänsten arbetade inledningsvis med att begränsa spridningen.

– Man har fått bra effekt på den begränsning man gör, och försöker att begränsa branden till ena delen av den här stora idrottsanläggningen, sade Anders Gärdhagen, stabschef vid Räddningstjänsten Storgöteborg till TT vid 03-tiden.

40 brandmän på platsen

Brandmännen har bekämpat branden med olika tekniker, bland annat med så kallade skärsläckare – ett verktyg med högt vattentryck och en litet munstycke som kan användas genom en vägg för att skapa en vattenspray som kyler ned brandgaserna.

– Man har försökt att få kontroll genom att begränsa branden utifrån, säger Gärdhagen.

Som mest har fler än 40 brandmän arbetat på platsen. Vid 04.30 hade släckningsarbetet avslutats och en mindre styrka lämnades kvar för eftersläckning och kontroll.

– Det motsvarar ungefär två styrkor som är kvar på platsen, vi kommer ha personal kvar tills vidare, säger Mattias Kapocs, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg. 

Utreds som mordbrand 

Inga personskador har rapporterats.

Polisen utreder händelsen som mordbrand och en teknisk undersökning kommer genomföras så snart det är möjligt.

Enligt vittnesuppgifter har ungdomar eldat i en papperskorg intill byggnaden, branden har sedan spridit sig.  

– Det är vittnen som ser det, och branden sprider sig och de springer från platsen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.