Pizzeria eldhärjad – misstänkt mordbrand

Publicerad

En pizzeria i Mariestad blev utbränd efter en våldsam brand natten mot onsdagen. 

– Det slog lågor ut genom fönstret när vi kom till platsen, säger Peter Knutsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Tre stationer från räddningstjänsten bekämpade branden.

Räddningstjänsten fick larm vid halv tretiden natten mot onsdagen om att det brann i ett flerbostadshus i centrala Mariestad.

– Det visade sig att det var en restaurang på bottenvåningen som börjat brinna. Lågor slog ut genom fönstret när vi kom fram, säger Peter Knutsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Styrkor från Töreboda, Skövde och Mariestad kallades till platsen och totalt har 20 brandmän arbetat med släckningen.

Lyckades begränsa branden

– Målet med insatsen var att begränsa branden till restaurangen, så att den inte spred sig vidare till övriga delar av huset. Och det lyckades vi med, säger Peter Knutsson.

Vid halv fem var räddningstjänsten klar med släckningsarbetet och kunde lämna platsen.

– Sedan tog polisen över och spärrade av, säger Peter Knutsson.

Misstänker mordbrand

Det är oklart hur branden uppstod och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. 

– Vi har spärrat av för teknisk undersökning av brandplatsen, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Ingen person har skadats i samband med branden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER