Pistolman rånade butik – flydde sedan

Publicerad

En närbutik i Gårdstensbergen har utsatts för ett väpnat rån under tisdagskvällen.

– Han har haft någon form av vapenliknande föremål, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen i region Väst.

Det är oklart vad personen fick med sig.

Polisen har sökt i området utan resultat.

Larmet om butiksrånet kom till polisen 20.22 på tisdagskvällen.

– Det är en ensam gärningsman som är maskerad och har haft något vapenliknande föremål, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen i region Väst.

Totalt tre personer befann sig i butiken vid råntillfället, alla tillhör butikspersonalen. Ingen av dem har skadats fysiskt. Gärningsmannens vapen har aldrig avlossats.

– En eller flera personer springer efter gärningsmannen men tappar bort honom vid Peppargatan, säger Gustafsson.

Polisen har sökt i området men ingen har gripits. Det är oklart vad gärningsmannen fick med sig.

En stund tidigare, strax efter 19.30 larmades polisen till en annan plats vid Gårdstensbergen efter att en kvinna blivit rånad på sin mobiltelefon och hotad med kniv.

Det råder för tillfället en del förvirring kring vad som inträffat. Polis på plats försöker reda ut situationen,

– Flickan är skärrad och chockad, säger Stefan Gustafsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER