Piloten Maria gör stor succé på Instagram

Publicerad

Piloten Maria Pettersson, 32, från Göteborg gör succé på Instagram där hon har 133 000 följare och visar bilder från livet som pilot och platserna hon besöker världen över.

Hennes framgångar har uppmärksammats av både The Sun och Daily Mail.

– Innan jag började min utbildning jobbade jag och sparade ihop till det mesta av kostnaderna, i slutänden kostade det mig runt 65 000 euro, säger hon till Daily Mail.

Maria Pettersson, 32, bor numera i Italien men kommer från början från Göteborg. Hon jobbar som pilot på flygbolaget Ryan Air, där hon flyger Boeing 737 som tar runt 200 passagerare, och delar med sig av bilder från vardagen i cockpit och från platser hon besöker världen över.

Hennes Instagramkonto "Pilotmaria" har i skrivande stund över 133 000 följare.

 

Ett foto publicerat av Maria (@pilotmaria) Jul 28, 2016 kl. 5:45 PDT

 

Kontot har blivit så pass stort att både The Sun och Daily Mail skrivit om henne.

Startade kontot för vänner och familj

Den förstnämnda beskriver henne som "Det blonda bombnedslaget som dokumenterat sin stekheta globetrotter-livsstil med en serie selfies från cockpiten"

Det nu väldigt populära kontot startade hon för att dela med sig av bilder från jobbet för nära och kära.

 

 

I en intervju med Daily Mail säger hon att hon vill visa andra att man inte behöver vara en rik man för att kunna bli pilot:

– Innan jag började min utbildning jobbade jag och sparade ihop till det mesta av kostnaderna, i slutänden kostade det mig runt 65 000 euro, säger hon till tidningen.

 

Ett foto publicerat av Maria (@pilotmaria) Jun 22, 2016 kl. 2:09 PDT

 

"Hårt jobb lönar sig"

Hon berättar vidare för Daily Mail att ju mer hon tänkte på att bli pilot, desto mer ville hon det och säger att det var det perfekta jobbet för henne.

– Jag var 24 då och jobbade hårt för att spara pengar till flygträningen och pluggade ännu hårdare. Hårt jobb lönar sig och min dröm blev verklighet.

 

 

Som pilot blir det naturligtvis en hel del resande i jobbet - men tröttnat har Maria inte gjort utan reser så mycket hon kan även på sin fritid.

– Jag försöker att resa så mycket jag kan när jag är ledig. Den här sommaren har jag redan besökt Berlin, London och Stockholm. När jag reser på egen hand så tycker jag om att besöka platser med paradisstränder och äventyr, säger hon till Daily Mail.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER