Pia Hedström blev jätterädd när hon plötsligt hamnade öga mot öga med man som jagades av polisen. Foto: PrivatPia Hedström blev jätterädd när hon plötsligt hamnade öga mot öga med man som jagades av polisen. Foto: Privat
Pia Hedström blev jätterädd när hon plötsligt hamnade öga mot öga med man som jagades av polisen. Foto: Privat
Händelsen inträffade i Falköping under torsdagen. Foto: GooglemapsHändelsen inträffade i Falköping under torsdagen. Foto: Googlemaps
Händelsen inträffade i Falköping under torsdagen. Foto: Googlemaps

Pia: "Jag var rädd att han skulle ta oss som gisslan"

Publicerad

Pia Hedström och hennes mamma var på väg hem med matkassarna.

Då hamnade de mitt i ett skottdrama och polisens biljakt.

I en trappuppgång stod de plötsligt öga mot öga med den jagade mannen.

– Jag var rädd att han skulle ta oss som gisslan, berättar Pia Hedström.

Händelsen inträffade på torsdagseftermiddagen i Falköping. Pia Hedström och hennes mamma hade varit och handlat och var på väg ut ur bilen med matkassarna.

– Jag höll på att ta fram mammas rullator när jag fick syn på en bil som kom körande samtidigt som en polisbil kom från andra hållet. En polis gick ur bilen och ropade "Stanna". Då började den flyende bilen backa i hög fart, berättar Pia Hedström.

Flyktbilen gjorde en sväng och körde in i polisbilen.

Sköt varningsskott

– Det blev en jättesmäll, men bilen fortsatte ner på gatan. Vi hörde hur polisen sköt ett varningsskott.

Föraren i flyktbilen hade försökt köra på en polis och det var då som polisen avlossade ett varningsskott för att stoppa bilen som dock lyckades smita. Den hittades senare övergiven vid Willys i Falköping, skriver Falköpings Tidning, som också berättat om Pia Hedström och hennes mammas dramatiska eftermiddag.

Efter att de hört polisen skjuta tog sig Pia och hennes mamma in i trapphuset där mamman har sin lägenhet. 

Stod öga mot öga med jagad man

Men det visade sig att de inte kunde pusta ut riktigt ännu. För plötsligt stod de öga mot öga med en av personerna i flyktbilen.

– Vi hade fått in matkassarna och höll på att fälla ihop rullatorn när jag såg hur bilen kom körande igen och parkerade vid kanten utanför. Den ene mannen hoppade ut och kom mot vår ingång, berättar Pia Hedström.

Han kom in i trappuppgången för att gömma sig och där fick Pia och mamman stå och trängas med mannen.

– Det var ingen stor golvyta. Jag var jätterädd att han skulle ta oss som gisslan. Vi kände oss hotade i det läget. Mamma blev så skärrad och darrig att jag var rädd att hon skulle ramla nerför källartrappan, säger Pia Hedström.

Mannen tittade på dem men sa aldrig något utan vände ryggen till för att spana ut genom dörren efter polisen. 

Försvann utmed husväggen

– Jag fick upp mamma och kassarna i lägenheten och stängde till dörren, men inte helt för jag höll ett öga på mannen. Han stack sedan ut och försvann utmed husväggen, berättar Pia.

Föraren som är känd av polisen sedan tidigare greps senare på eftermiddagen i närområdet. Han misstänks för försök till grov misshandel och grov olovlig körning.

– Jag var skärrad och känslan satt i hela dagen. Jag hoppas att jag aldrig mer behöver uppleva något liknande, säger Pia Hedström.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER