Petter Stordalens satsning i Göteborg trots pandemin

Nu satsar hotellmagnaten Petter Stordalen i Göteborg
Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
40 nya rum invigdes på Posthotellet.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Hotellbranschen har krisat under coronapandemin.

Men nu satsar hotellmagnaten Petter Stordalen i Göteborg – och inviger 40 nya rum på Posthotellet, rapporterar GP.

– Jag har aldrig varit mer optimist sedan den här krisen startade än precis nu, säger han till tidningen.

De 500 rummen på anrika Hotel Clarion Post i centrala Göteborg utökas alltså nu med ytterligare 40 rum. Med hjälp av en av Europas största lyftkranar har de redan färdiga rummen lyfts upp och placerats mellan tornet och den främre hotellbyggnaden. 

Helgen som gick invigdes de nya rummen, och Stordalen sa till GP att det känns som att det börjar ljusna för hotellbranschen nu:

– Det kanske svåraste jag varit med på någonsin i mitt businessliv var när vi började permittera flera tusen anställda. Så länge vi inte kommer tillbaka till det normala igen, så är inte Choice det Choice som jag älskar. Nu har vi öppnat nästan alla hotell igen och hoppas att när vi får vaccin i slutet av året eller i början på nästa att vi kan ta tillbaka många anställda.

Kommer aldrig sluta bygga i Göteborg

Han medger vidare för GP att det kan sticka i ögonen på vissa att expandera hotell mitt i pandemin. Men förklarar att många av projekten var planerade redan innan pandemins utbrott.

På en provisoriska scenen vid invigningen av de nya rummen på Posthotellet befäste Pette Stordalen sin kärlek till Göteborg:

– Göteborg har en speciell plats i mitt hjärta. Nästan varje gång jag har varit här har jag lanserat något nytt hotellprojekt. Ofta får jag frågan om vi har byggt klart i Göteborg, om vi är färdiga? Kära vänner, den dagen kommer aldrig!

Se också: