Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Stordalens oväntade satsning

Petter Stordalen var tidigare i november gäst i programmet ”Direkt med Niklas Svensson”. Se hela intervjun i spelaren ovan.
Petter Stordalen älskar hundar.Foto: LISA MATTISSON
Hunden är människans bästa vän – också när människan heter Petter Stordalen.Foto: LENNART REHNMAN

Petter Stordalens imperium växer – när den norske miljardären nu investerar i ett familjeägt hundföretag.

Det är Kustmarkens hundtjänst AB i Ljungskile som nu får hans stöd.

– Det här är en investering jag gör med hjärtat mer än med miniräknaren, säger Stordalen till Göteborgs-Posten.

Petter Stordalens bolag Nordic Choice Hotels äger fler än 200 hotell över hela Norden, varav sju ligger i Göteborg. Tre till är också på väg: ett i Karlatornet, ett på Järntorget och ett vid Klippan. Tidigare i höst tog han också över resebolaget Ving tillsammans med andra investerare. 

Petter Stordalen har också nattklubbar, bokförlag och lägenheter – och ger sig nu in i en helt ny bransch.

Göteborgs-Posten berättar att hans senaste satsning är i ett hunddressyrföretag. Han är numera ny delägare i Kustmarkens hunstjänst AB som avlar och dresserar hundar, framför allt anpassade för personer med dövblindhet.

Kenneln i Ljungskile i Uddevalla kommun har också bidragit med flera polishundar som är i tjänst i och utanför Sverige.

Stordalen: ”En ovanlig investering”

Det är ingen hemlighet att Petter Stordalen älskar hundar. Hans schäfer Öbbe har förekommit frekvent på hans Instagram och både Öbbe och Petter Stordalens tidigare hund Cross kommer från Kustmarken, enligt GP.

Han är väl bekant med en av ägarna, Robert Jönsson.

– Jag har känt Robert i 15 år och han är så duktig på det han gör, så fokuserad på den som ska ha hunden. Så jag föreslog till slut att vi kanske ska göra någonting ihop. Det här är en investering jag gör med hjärtat, mer än med miniräknaren, säger Stordalen till GP.

Han menar att hans kapital kan bidra till att Kustmarken kan utöka sin verksamhet. Men han håller med om att det inte är en helt uppenbar bransch för honom att investera i.

– Det är kanske en lite ovanlig investering för att vara mig, men sedan är det också ovanliga människor som driver det här stället, säger Petter Stordalen till GP.