Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Stordalens löfte – efter uppbrottet med frun

Petter Stordalen om relationen: ”Vi miste det vi hade i början”
Hotellmiljardären Petter Stordalen berättar om sina nyårslöften för 2020.Foto: SVEN LINDWALL
I november i fjol meddelade makarna Petter och Gunhild Stordalen att de skulle separera efter 14 år tillsammans. Foto: OLLE SPORRONG

I november i fjol meddelade makarna Petter och Gunhild Stordalen att de skulle separera efter 14 år tillsammans. 

Nu berättar hotellmiljardären Petter Stordalen att han hoppas att 2020 blir ett bättre år för honom på det personliga planet.

– Här är möjligheten till förbättring stor, säger han in podcasten Stormkast som stordalen driver tillsammans med journalisten Per Valebrokk.

Det var den 10 november 2019 som den norska hotellmagnaten Petter Stordalen, 57, och hans hustru Gunhild Stordalen, 41, gick ut med att de skulle separera, efter 14 år tillsammans och nio år som gifta.

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa Gunhild Stordalen i det gemensamma uttalandet. 

Paret betonade i det gemensamma uttalandet att de skiljs åt som vänner.

– Gunhild är mitt livs kärlek, och detta förändrar inte mitt engagemang för henne. Vi kommer fortsätta stödja varandra också i framtiden, sa Petter Stordalen.

Personligt nyårslöfte

I Petter Stodalens egen podcast, Stormkast, som han driver tillsammans med den norske Per Valebrokk och som vanligtvis kretsar kring ekonomi och näringsliv, gör Stordalen ett personligt instick när han får frågan om han har avlagt några nyårslöften för 2020.

– Jag hoppas att på ett rent personligt plan ska ha ett bra år. Jag har en del personliga målsättningar. Här är möjligheten till förbättring stor, som mina barn säger.

– 2019 var ett krävande år för dig på det personliga planet, säger Per Valebrokk.

Stordalen: ”Krävande”

Petter Stordalen svarar:

– Ja, det var krävande. Och i varje kris och utmaning finns också en möjlighet. Jag tror att de kommande tio åren blir mina bästa tio år någonsin.

Utöver de personliga löftena så har Stordalen också avgett ett par mer arbetsmässiga:

– Jag satte ett mål för några år sedan att vi skulle ha fem sammanhängande år där vi investerar mer än vi tjänar i hotellsällskapet Nordic Choice. Det ser jag redan nu att vi kommer klara. Och så har jag stora nyårslöften angående Ving, vad vi ska få till där, säger han.

”Allt kommer med en kostnad”

Se Niklas Svenssons intervju med Petter Stordalen från i höstas.